Asociaţia pentru Comunicare Non-Violentă (ACNV) este un ONG ce a luat naștere în anul 2007. ACNV și-a propus ca misiune promovarea Comunicării Nonviolente (proces conceput și dezvoltat de doctorul în psihologie Marshall B. Rosenberg) în societate, sprijinirea celor care învață, practică și răspândesc Comunicarea Nonviolentă în România, crearea unui sistem de promovare a păcii și de rezolvare pașnică a conflictelor.

OBIECTIVELE ACNV

  • Organizarea de conferințe, seminarii și cursuri de Comunicare Nonviolentă
  • Formarea de specialiști și practicieni în Comunicare Nonviolentă
  • Crearea unei rețele naționale de persoane care practică și promovează Comunicarea Nonviolentă
  • Crearea și implementarea de proiecte care vizează schimbarea socială și dezvoltarea comunitară în spiritul Comunicării Nonviolente
  • Consultanță în medierea de conflicte la nivel personal, interpersonal și instituțional
  • Publicarea de lucrări, materiale, cărți de specialitate
  • Colaborarea cu instituții publice și private române și/sau străine în realizarea scopului Asociației.

STRUCTURA ACNV

Președinte: Monica Reu

Vicepreședinte: Ian Peatey

Membri ai Consiliului Director

Mădălina Mihalcea

profilAm descoperit comunicarea non-violentă în februarie 2015, când eram în căutarea unor metode de a-mi ajuta elevii să îți exprime stările și de a relaționa cu ei la un nivel mai profund decât se întâmplă, de obicei, în relația profesor-elev.

Mi-a plăcut atât de mult de Monica și am rezonat atât de bine cu principiile CNV, încât am hotărât să merg și la celelalte ateliere și cursuri. Până în iulie 2015 am frecventat tot ce au predat Monica și Ian, iar în octombrie 2015 am participat la primul International Intensive Training (IIT) organizat în România (9 zile de studiu intensiv al comunicării non-violente).

În timpul acestui IIT am hotărât să încep procesul pentru a deveni trainer certificat de Center for Nonviolent Communication. Astfel, au devenit o prioritate pentru mine studiul intensiv și exersarea comunicării non-violente în cât mai multe din situațiile cu care mă întâlnesc în viața de zi cu zi.

Email: Madi