Monica Reu este fondatorul si presedintele Asociatiei pentru Comunicare Non-Violenta si primul trainer roman certificat de Center for Nonviolent Communication. Este formator CNFPA si organizeaza si conduce workshop-uri de CNV din anul 2004, impartasind metoda in cursuri deschise, grupuri de practica, tabere de familie, scoli si institutii. Pasiunea ei este sprijinirea dascalilor, a parintilor si a cuplurilor in implementarea acestui model de comunicare in viata de zi cu zi.

La inceputul anului 2010 a dat nastere celui mai transformator program de dezvoltare personala – fiica ei, Emma. La jumatatea aceluias an, a demarat programul “Educatie empatica – CNV pentru parinti”, din dorinta de a impartasi parintilor modul in care Comunicarea Nonviolenta ajuta la crearea si consolidarea unei relatii bazate pe incredere, respect si empatie, si poate aduce mai multă bucurie şi armonie în viaţa de familie. Pana in momentul de fata, cursul Educatie Empatica s-a bucurat de succes in Bucuresti, Cluj-Napoca, Brasov, Piatra Neamt, Iasi, Galati, Constanta si… Bruxelles.

O prelungire fireasca a acestui proiect a reprezentat-o cursul “Educatie Empatica in scoala si gradinita”, ce a fost sustinut pana acum la Transylvania College in Cluj Napoca, Scoala Gimnaziala din Sanpetru si la Casa Montessori din Bucuresti.

In sedintele de consiliere individuala foloseste atat Comunicarea Nonviolenta, cat si formarea ei ca Solution Focus Coach, abordare ce are ca obiectiv orientarea indivizilor catre descoperirea resurselor interioare pentru rezolvarea benefica si constructiva a problemelor si provocarilor relationale.

S-a implicat de-a lungul timpului in publicarea unor lucrari valoroase de dezvoltare personala si parenting: este traducatorul cartii “Comunicarea Nonviolenta, un limbaj al vietii” de Marshall Rosenberg (Editura Ponte); redactorul cartii “Lacrimi si crize de furie” de Aletha Solter (Editura Ponte); redactorul cartii “Parenting neconditionat” de Alfie Kohn.

Alaturi de Totul despre Mame, Monica a fost organizator al conferintelor sociologului si autorului Alfie Kohn la Bucuresti in 2013 si 2014.

Monica este colaborator al emisiunii TV “Totul despre Mame” si este adesea invitata in emisiuni radio la Radio Itsy Bitsy si Radio Romania Actualitati. Este fondator al conceptului Parinte Constient – www.parinteconstient.ro .

e-mail: Monica
website: ACNV