Acasă în Inima ta SOLD OUT

Program de comunicare empatică pentru mame

cu Monica Reu și Mira Loghin (Ediția a IV-a)

13 februarie 2021 – 22 mai 2021

“Un moment de compasiune față de sine îți poate schimba ziua. Un șir de
astfel de momente îți schimbă toată viața.” Christopher Germer

Atunci când se naște un copil, se naște o mamă. Însă înainte de ea, a fost o femeie.

Te mai gândești la ea?

Ești tot tu, și totuși ești mai mult decât ai fost vreodată, căci o altă viață depinde acum de a ta. Cât de des ți se întâmplă să te privești fără să te judeci? Să greșești fără să consideri că nu ești destul?

Lecția grijii, empatiei și compasiunii faţă de sine este una pe care nimeni nu ți-a predat-o acasă sau la școală. Nimeni nu te-a învățat cât de importantă ești, cât de mult contezi în această lume și cum să te apreciezi pentru ceea ce ești.

Dacă ești asemenea multora dintre noi, este foarte probabil ca din momentul în care ai devenit parteneră de cuplu și mamă, să fi uitat de tine și să îți fi îndreptat atenția exclusiv către cum ai putea fi persoana care să răspundă cât mai bine nevoilor copilului tău și ale partenerului tău de viață. Și să îți fi dat mai târziu seama că atunci când rezervoarele tale sunt goale, nu prea ai ce să le oferi celor pe care îi iubești.

Viața de femeie, de mamă, de parteneră de cuplu, îți scoate zilnic în cale şi provocări şi bucurii. Este important să știi cum să îți faci timp pentru introspecție, cum să îți comunici sentimentele, nevoile și dorințele într-un mod care să îți sprijine relațiile, cum să ceri ajutor şi cum să gestionezi trăirile de vinovăţie şi ruşine care îți răpesc din bucuria vieţii. Comunicarea Nonviolentă este cheia către casa ta autentică, inima ta.

Cel mai frumos cadou pe care îl poți face familiei tale și lumii întregi ești TU, în cea mai mai împlinită versiune a ta.

Monica Reu și Mira Loghin, autoarele acestui program, te invită într-o călătorie intensă și transformatoare, un parcurs vindecător de explorare de sine și de descoperire a resurselor tale de asertivitate, compasiune și iubire față de tine însăți și față de cei apropiați sufletului tău.

Aceasta călătorie este pentru orice mamă care caută o transformare autentică și plină de sens, pentru ea și familia ei.

Pe parcursul a 4 luni, vei avea parte de:

 • Un program intensiv de Comunicare Nonviolentă, cu ajutorul căruia vei învăța să clădești și să menții o relație de calitate cu tine însăți și cu cei dragi ție;
 • O comunitate de femei și mame care, ca și tine, își doresc să se bucure mai mult de viață. Pentru că întelegem că atunci când ne strângem cu toate laolaltă, învățăm unele de la altele, creștem mai repede, mai conștient;
 • Un spațiu de autenticitate, sigur și prietenos, în care vei primi în mod constant și vei putea dărui la rândul tău, sprijin și empatie.


Structura programului

Programul se desfășoară pe durata a 4 luni, se desfășoară exclusiv online, pe platforma Zoom, și conține deopotrivă o parte teoretică, practică, follow up, exerciții individuale, de grup sau în perechi, organizate astfel:

* Sesiunea de deschidere – 13 februarie 2021, în intervalul orar 10:00 – 12:00. Activități, exerciții și practici prin care ne cunoaștem, punem bazele comunității noastre, ne stabilim intențiile.

* 12 workshopuri de Comunicare Nonviolentă, în intervalul orar 10:00 – 12:30, împărțite în trei module care vor aborda următoarele teme:

 • Modulul 1: 27 februarie, 28 februarie, 13 martie, 14 martie 2021
  Cum să îți fii cea mai bună prietenă – Exercițiu de conectare cu sine,
  beneficiile compasiunii și exprimării de sine
 • Modulul 2: 27 martie, 28 martie, 10 aprilie, 11 aprilie 2020
  Darurile Empatiei – Exercițiu de conectare cu universul interior al celor din jurul tău – copil, partener de viață, părinți, etc
 • Modulul 3: 24 aprilie, 25 aprilie, 8 mai, 9 mai 2021
  Relații de calitate cu cei pe care îi iubești – Comunicarea în acțiune, cum construim relații de calitate, dansul ascultării și al exprimării în situații de conflict

* 3 sesiuni de conectare și practică online de 1,5 ore, în care aprofundăm temele abordate în cele 3 module (datele și orele le stabilim împreună, după finalizarea fiecărui modul)

* Sesiunea de închidere – 22 mai 2021, în intervalul orar 10:00 – 12:00

* Grup de suport și Parteneriat de empatie – o oră pe săptămână

* Jurnal în care ai posibilitatea să reflectezi asupra progreselor și provocărilor pe care le întâmpini

* Un call de 30 de minute cu Monica sau Mira – după ce te-ai înscris, înaintea începerii programului de training, pentru a-ți clarifica obiectivele pentru program, relațiile asupra cărora vrei sălucrezi și intențiile cu care pornești la drum alături de noi.


Traineri, călăuze, ba chiar umeri de plâns la nevoie

Monica Reu – fondatorul și președintele Asociației pentru Comunicare Nonviolentă și primul trainer român certificat de Center for Nonviolent Communication din Statele Unite (2009). Conduce workshop-uri de Comunicare Nonviolentă din anul 2004, împărtășind metoda în cursuri deschise, conferințe, grupuri de practică, tabere de familie, școli și instituții. Pasiunea ei este sprijinirea dascălilor, a părinților și a cuplurilor în implementarea acestui model de comunicare în viața de zi cu zi.

La începutul anului 2010 a dat naștere celui mai transformator program de
dezvoltare personală – fiica ei, Emma. La jumătatea aceluiași an, a demarat
programul “Educație empatică – CNV pentru părinți”, din dorința de a împărtași părinților modul în care Comunicarea Nonviolentă ajută la crearea și consolidarea unei relații bazate pe încredere, respect și empatie, și poate aduce mai multă bucurie şi armonie în viaţa de familie.

De nouă ani, oferă sesiuni de mediere prin Comunicare Nonviolentă cuplurilor care au nevoie de sprijin, și sesiuni individuale de conisliere și coaching, în care îmbină Comunicarea Nonviolentă și Solution Focus coaching. De doi ani, servește în calitate de mentor viitorilor traineri de Comunicare Nonviolentă aflați în proces de certificare.

Este Solution Focus coach și susține traininguri de comunicare eficientă în companii, printre clienții ei numărându-se firme precum Accace, NN Insurance, Module Works, Decathlon, Samsung, Herbalife, GE.

S-a implicat de-a lungul timpului în publicarea unor lucrări valoroase de dezvoltare personală și parenting: este traducătorul cărții “Comunicarea Nonviolenta, un limbaj al vietii” de Marshall Rosenberg (Editura Ponte); redactorul cărții “Lacrimi si crize de furie” de Aletha Solter (Editura Ponte); redactorul cărții “Parenting neconditionat” de Alfie Kohn (Multimedia).

Mira Loghin este fondatoarea vizionară a centrului Lumea lui Momo, primul Centru de Educaţie Alternativă deschis în Bucureşti în anul 2011, care dezvoltă şi implementează un concept educaţional unic, având la bază principiile Comunicării Nonviolente, punând copilul şi nevoile sale în centrul procesului educațional.

Din anul 2013, prin întâlnirea transformatoare cu principiile Comunicării Nonviolente, Mira a descoperit nu doar o cale de dezvoltare personală şi relaţională, ci şi un mod de a trăi şi a privi viaţa, o stare de spirit care o ţine conectată la ceea ce se petrece în mine şi în ceilalţi.

Facilitează workshop-uri de dezvoltare personală, grupuri de conectare si  empatie  pentru femei, cursuri de educație parentală, oferă sesiuni individuale de coaching și consiliere.

Antreneaza o echipă de profesioniști în educație, crează programe educaționale și are grijă de o comunitate de sute părinți care vor să crească alături de copiii lor.  2019 este anul în care a publicat prima ei carte inspirată din experiența, studiul și practica în educația timpurie și în Comunicarea Nonviolentă, “Grădinița pentru totdeauna”. În practica ei Mira integrează si alte tehnici precum Storytelling, Mindfulness, Guided Meditation, Narrative Therapy și Sisteme de Familie, care completează cu succes abordarea profund umană și orientată către persoana cu care lucrează.


Detalii logistice

Programul este creat pentru un număr maxim de 16 persoane, iar locul îți este confirmat după achitarea avansului.

Toate sesiunile de curs și de conectare se vor desfășura online, pe platforma Zoom.

Pentru înscriere, te rugăm să completezi formularul de mai jos și să alegi varianta de plată pe care o agreezi. După înscriere, Monica sau Mira te vor contacta pentru stabilirea datei call-ului de 30 de minute în care îți vei clarifica obiectivele pentru program.


Taxa de participare

Costul total al programului, incluzând toate benefiiciile menționate mai sus plus materialele aferente, este de 2100 RON/persoană.

Oferta early bird: 1800 RON/persoană la achitarea integrală a programului, la înscriere, până la data de 10 ianuarie.

Ne dorim ca banii să nu reprezinte o piedică în calea participării tale la acest program. În același timp, vrem să asigurăm sustenabilitatea acestuia și a echipei de traineri.

Dacă îți dorești să intri în program, iar suma de mai sus depășește ceea ce îți poți permite acum, îți putem oferi și o opțiunea de plată în tranșe:

600 RON avans, la înscriere, și diferența în trei tranșe egale de 500 RON fiecare.

Pentru înscriere, te rugăm să completezi formularul de mai jos. După înscriere, Monica sau Mira te vor contacta pentru stabilirea datei call-ului de 30 de minute în care îți vei clarifica obiectivele pentru program.

Testimoniale:

Înainte de a începe programul am avut o tentativă eșuată de a citi cartea “Comunicarea nonviolentă”. Nu am înțeles nimic din ce vroia să spună autorul despre sentimente și nevoi, așa că am abandonat-o. Încă de la prima sesiune a programului am înțeles de ce nu înțelesesem nimic din carte. Habar nu aveam ce înseamnă cu adevarat a-ți cunoaște și exprima nevoile. Programul “Acasă în inima ta” a venit după un șir lung de activități, programe, cărti citite cu scopul de a mă cunoaste, de a-mi cunoaște rănile și a le trata, de a-mi descoperi scopul în viață. Consider că fiecare a avut contribuția și impactul său, însă “Acasă în inima ta” le-a depășit considerabil pe toate. În cateva cuvinte pot spune că majoritatea programelor m-au ajutat să caut în mlaștină, iar “Acasă în inima mea” mi-a arătat cum să ies din ea. Recomand programul cu toată inima tuturor femeilor care își doresc ca în urma unui șir bogat de momente “aha” să învețe acțiuni concrete despre cum se pot aprecia pe ele, pe cei din jurul și cum se pot bucura mai mult de viață. (Nicoleta M., participantă la prima ediție)


Pe lângă spațiul intim și plin de autenticitate în care poți veni cu toate stările tale, acest spațiu creat și moderat cu atâta dragoste și căldura de Mira și Mona a trezit în mine o puternică conștientizare  a nevoilor mele și a faptului că în spatele fiecărei acțiuni se află o nevoie împlinită sau neîmplinită.

Dar cel mai tare mă bucur de crearea parteneriatelor empatice, care ne oferă șansa să ne susținem pentru a putea trăi în frumusețea nevoilor noastre.

 Participarea la fiecare sesiune a acestui curs pentru mine este un dar pe care mi-l fac, învățând astfel să am grijă de mine. Energia care se creează de fiecare dată când particip îmi dă o putere enormă și o stare de abundență.

Sunt recunoscătoare pentru tot ce ați creat, inimi minunate. (Simona D., participantă la primele două ediții)


Programul ‘Acasă în Inima Ta’ mă ține conectată la adevărul meu și mă ajută să fiu mai blândă cu mine când greșesc. Participarea la acest program nu este doar despre dobândirea unor informații; procesul de introspecție vine la pachet cu multă compasiune, prezență, spațiu de siguranță și claritate. În prezent, viața este completă și împlinitoare, pentru că acum pot vedea în spatele unor replici tăioase, decizii greșite sau momente de confuzie, simple ocazii de împlinire/neîmplinire a unor nevoi. (Ionela R., participantă la primele două ediții)


Te asteptam cu drag!