Creștem împreună

Grup de explorare și suport pentru părinți

Noi, părinţii, am dori să le oferim copiilor noştri cea mai bună versiune a noastră ca adulţi. Vrem să fim o sursă de iubire şi acceptare pentru ei, vrem să se simtă în siguranţă şi protejaţi în prezenţa noastră, vrem să le oferim încredere şi inspiraţie astfel încât atunci când îşi vor deschide aripile şi vor părăsi cuibul, să fie capabili să se bucure de relaţii sănătoase şi împlinitoare şi să fie mulţumiţi cu ei înşişi.

Pe drumul acesta împreună, se întâmplă însă să uităm că avem propriile noastre momente de frustrare şi de durere. Se întâmplă uneori să uităm de lucruri care odinioară erau importante pentru noi şi începem să simţim frustrare, ne simţim singuri şi trişti, furioşi, fără răbdare sau amortiţi şi deconectaţi. Reacţionăm faţă de copiii noştri în moduri care nu se potrivesc cu felul în care vrem să îi creştem. Suntem mai duri sau mai permisivi decât am vrea să fim, ne pierdem răbdarea atunci când încep să plângă a treia oara, ne speriem şi reacţionăm atunci când se avântă în locuri pe care noi le percepem periculoase, iar acesta este doar o parte din diversitatea trăirilor noastre zilnice şi din posibilul nostru răspuns la aceste trăiri.

Atunci când noi înşine nu ne simţim în siguranţă, protejaţi, într-o relaţie împlinitoare, atunci când nu ne găsim sensul şi nu suntem conectaţi la propria noastra sursă de iubire, devine foarte greu să fim părinţii care ne-ar plăcea să fim.

În cele zece întâlniri, vă propunem să pornim în recuperarea acestor resurse, să privim către ceea ce trăim acum, la cum ne simțim în relație cu oamenii pe care ii iubim și la părțile din viața noastră care au nevoie de atenție și grijă. Vom privi la criticile pe care ni le aducem, judecățile pe care le facem despre noi sau despre alții și convingerile care nu ne sunt de folos. Vom construi un spaţiu sigur și blând care să ne susțină în propria explorare, în a împărtăși lucrurile valoroase pe care le descoperim și în a crește împreună ca părinți.

Structura întâlnirilor:

+ o întâlnire individuală online în care să ne cunoaştem şi să ne asigurăm că acest grup vine in întâmpinarea căutărilor tale

 – Comunicarea nonviolentă ca modalitate de a mă conecta cu mine şi de a mă apropia de ceilalți

 – Ce mă împiedică și ce mă ajută să mă conectez cu copilul meu

 – Cum ajung să îmi vorbesc cu blândețe și compasiune

 – Cum să îmi ascult copilul astfel încât să îmi dau seama ce are nevoie

 – Îmi setez așteptările în funcție de vârsta și ritmul copilului meu

– Ce fac cu furia mea? Cum ajung să o conțin și să mă exprim astfel încât să fiu auzit?

 – Cum sa pun limite copilului meu fără a-l pedepsi, recompensa sau amenința

 – Cum revin sa repar relația după un moment dificil.

– Cum îmi exprim aprecierea față de copilul meu astfel încât să îl ajut să își crească încrederea în sine

 – Cum grijă faţă de mine ajunge să devină grija copilul meu faţă de sine

Metodele noastre:

Ca mod de lucru şi ca inspiraţie folosim comunicarea nonviolentă şi jocul creativ. Despre comunicarea nonviolentă puteţi afla mai multe aici.

Facilitatori:

Andreea Ștefan

Mama a trei copii, psiholog şi practicant pasionat al comunicării nonviolente, sunt preocupată de tot ceea ce înseamnă creştere personală, vindecare şi căutare a armoniei în relaţie cu mine însămi şi în relaţiile cu ceilalţi. Cred că întâlnirile dintre oameni, cele în care ne lăsăm vazuţi aşa cum suntem, cu toate emoţiile omeneşti, în toată vulnerabilitatea noastră, ne aduc mai aproape de noi înşine, de calităţile acelea după care tânjim în viaţa noastră şi în acelaşi timp ne aduc mai aproape şi de celălalt, de ceea ce este important şi vital pentru el. Iar faptul că ne vedem unul pe altul, în esenţa noastră umană, mă ajută să conştientizez că suntem în căutarea aceloraşi lucruri preţioase, relaţii împlinitoare, sens, un fel de a contribui la binele celuilalt, armonie, autenticitate.

Raluca Sadula

Am descoperit în propria căutare interioară bogăția şi puterea pe care ne-o aduc conectarea cu noi înșine şi cu ceilalţi. Din dorinţa de a înţelege cum ne poate fi mai bine împreună și a ne păstra esenţa umană, am început studiile în psihologie, Analiza Tranzacţională și comunicare nonviolentă. Dincolo de rolurile mele profesionale din prezent, de trainer în proces de certificare în comunicare nonviolentă, de psiholog în formare în terapie prin joc şi dramaterapie şi facilitator al Cercului

Siguranţei, îmi doresc să susţin cât mai multe persoane interesate în drumul de a găsi căi pentru trăi viaţa cu vitalitate şi autenticitate şi să îi ajut în a-şi păstra încrederea şi speranţa că nu e niciodată prea târziu pentru a crea punţi către noi înşine.

Aspecte logistice:

  • Numărul de participanţi în cadrul grupului este între 8 şi 12 persoane.
  • Întâlnirile sunt săptămânale, online, în fiecare joi, de la 17.30 la 20.00.
  • Preţul programului este 900 lei.
  • Early bird – pentru înscrierile înregistrate până la data de 30 septembrie preţul programului va fi 800 RON.
  • Plata se va face după întâlnirea individuală online de cunoaştere.

Vrem ca acest grup de suport să fie accesibil oricărui părinte care îşi doreşte să participe.

Dacă suma este mai mare decât puteţi oferi, vă încurajăm să ne contactaţi prin formularul de înscriere şi vom căuta o soluţie împreună.

  • Pentru înscriere, te rugăm să completezi formularul de mai jos