Cum îmi sprijin copilul pentru o acomodare blândă la grădiniță?

Alternative pline de compasiune pentru copii și părinți

15 Octombrie, 17:30 – 19:30

12 locuri disponibile

Intrarea copilului într-o comunitate socială aduce o mulțime de schimbări atât în viața copilului, dar mai ales în cea a părintelui. Grădinița este o nouă relație pe care începi să o construiești de la zero, în care aduci, mai ales, răbdare, timp și deschidere.

Spațiul social este plin de provocări, explorări, frustrări, iar pentru părinți, încep neliniștile și îngrijorările, pentru că își doresc ca puii lori să fie în siguranță. Iar tot ceea ce se întâmplă în jurul lor să nu le afecteze dezvoltarea armonioasă și sănătatea pe termen scurt sau lung.

Cum fac față acestui proces?  Cum îmi ajut copilul? Cum îi va fi copilului meu fără mine? Va plânge? Ce se întâmplă în timpul acomodării, dar după ce plec eu?  Îl va lua cineva în brațe? Oare va mânca? Și ce fac dacă mai am un frățior mic acasă? Cum fac față procesului de separare, îl las și dacă plânge? Și dacă nu se va acomoda iar eu nu am soluție să îl țin acasă, ce fac? Ce fac dacă grădinița pe care o aleg nu are acomodare blândă? Cum mă ajut pe mine, unde caut sprijin, chiar vreau să fiu un părinte bun?

Comunicarea Nonviolentă se alătură  fricilor, grijilor sau judecăților interioare, pentru a le conține și a le transforma în putere, în siguranță, în încredere. Și nu doar în teorie, ci în practica vieții de zi cu zi. Prin acest workshop îmi propun să aduc mai multă claritate privind aceste schimbări din viața părinților și copiilor, și să răspund  întrebărilor voastre raportând la ceea ce am experimentat. Îmi doresc să vă ofer timp și informații, care să vă ajute să consolidați încrederea în intențiile voastre și certitudinea că fiecare alegere pe care o faceți împlinește o nevoie importantă pentru voi. 

Pentru cine e:

  • părinți, educatori, îngrijitori, bunici

 

Cum participi?

Webinarul este oferit gratuit. Te invităm să completezi formularul de înregistrare de mai jos pentru a-ți rezerva locul pentru 15 Octombrie, 17:30 – 19:30.

Acest workshop este parte din programul Luna Comunicării Nonviolente 2020. Pentru a vedea celelalte evenimente click AICI

Facilitator: Mira Loghin

Sunt Mira Loghin. Om. Femeie. Mamă. Inspirată de propria-i energie de viață și a mediului în care trăiește, de copiii și părinții a căror comunitate o crește de aproape 10  ani. Creator de concepte educaționale care servesc vieții trăită conștient.  Scriitor, autor de carte, life coach, trainer în certificare CNV, și înainte de toate acestea, copil universal.

Din anul 2013, prin întâlnirea transformatoare cu principiile Comunicării Nonviolente, am descoperit nu doar o cale de dezvoltare personală şi relaţională, ci şi un mod de a trăi şi a privi viaţa, o stare de spirit care mă ţine conectată la ceea ce se petrece în mine  şi în ceilalţi. În ultimii 5 ani am început împărtășesc experiența care m-a transformat, cu intenţia de a contribui la starea de bine, la armonia din vieţile adulţilor şi copiilor, prin facilitarea de worskhop-uri, conferințe, sesiuni individuale și programe de educație empatică.

Anul trecut am publicat cartea “Grădinița pentru totdeauna”, un instrument pentru toți căutătorii de alternative pline de compasiune pentru copii, alternative care să susțină educația făcută cu bucurie și asumare.

Formular de înscriere