Cum ne auzim copiii cu adevărat

21 Octombrie, 18:30 – 20:30

Cât din energia noastră este consumată pentru a convinge copilul să facă ceva, a-l învăța ceva, a corecta sau a schimba comportamentul? Și cât timp investim pentru a petrece timp împreună fără vreo agendă, a-l asculta, recepta și a ne conecta?

La acest workshop, vom exersa conectarea și receptarea copilului nostru, cu alte cuvinte ascultarea empatică. O să aflăm cum putem transforma zidurile din relația cu copiii noștri în ferestre care pot fi deschide. 

Pentru cine e:

  • Se adresează tuturor părinților cu sau fără cunoștințe anterioare de comunicare nonviolentă

Cum participi?

Webinarul este oferit gratuit. Te invităm să completezi formularul de înregistrare de mai jos pentru a-ți rezerva locul pentru 21 Octombrie, 18:30 – 20:30.

Acest workshop este parte din programul Luna Comunicării Nonviolente 2020. Pentru a vedea celelalte evenimente click AICI

Facilitator: Lăcrămioara Ocunschi

Lacra este coach, formator CNFPA, specialist în comunicare cu studii de psihopedagogie, trainer în echipe naționale şi internaționale, implicată în educaţia adulților, tinerilor și copiilor, organizează workshop-uri, programe şi tabere în care utilizează învățarea experențială pentru a facilita procesul de învățare. Din 2016 studiază şi practică cu bucurie Comunicarea Nonviolentă, participând la cursurile Asociației pentru comunicare nonviolentă din România cu traineri certificaţi internaţionali, dorința ei fiind de a contribui la crearea unor comunități care să cunoscă şi să practice CNV. În 2019, a organziat  Ziua Empatiei pentru prima oară în România și a lansat proiectul Şcoala de Dresat Dragoni, un proiect ce aduce în şcoli ateliere de CNV.  

 

Facilitator: Anca Zlăvog

Sunt specialist în comunicare și industrii creative, pasionată de comunicarea nonviolentă, pe care am descoperit-o odată cu procesul de educație al fiului meu. Am urmat cursurile Asociației pentru comunicare nonviolentă din România, precum și cursuri internaționale. Am descoperit cartea lui Marshall Rosenberg într-un moment în care puneam la îndoială vechiul model tradițional de autoritate în relația părinte-copil. Odată cu intrarea comunicării nonviolente în viața mea, am început un proces interior de a-mi reconfigura și a pune la îndoială propria mea educație:

  • Judecățile nu aduc decât deteriorarea relației și ne îndepărtează de celălalt;
  • Comportamentul copilului meu, care mă înfurie, este doar chibritul – cutia este la mine, în rănile mele emoționale vechi;
  •  Violența fizică și verbală la copii sunt doar moduri nefericite prin care încearcă să-și împlinească nevoile;
  • Responsabilitatea emoțiilor noastre ne aparține doar nouă, nu și celorlalți, cu atât mai puțin copilului.

 Datorită comunicării nonviolente, am învățat să schimb trebuie să în aleg să, iar corectarea și critica în scop educativ să le înlocuiesc cu exprimarea autentică și ascultarea empatică.

 

Formular de înscriere