Cum trăim noi în valorile în care vrem să ne creștem copiii

Cum trăim noi în valorile în care vrem să ne creștem copiii
Workshop de Comunicare Nonviolentă pentru părinți
17 octombrie 2019

Fiecare ființă umană crește și se dezvoltă după un set propriu de valori, adică tot ce este cel mai important pentru el în viață. Unii le numim valori, alții nevoi, alții principii iar atunci când sunt parte din viața noastră de zi cu zi, fără să depunem efort pentru ele, fără să ne găsim motivații externe pentru a merge în directia lor, ne simțim împliniți. Suntem inspirați și îi inspirăm și pe cei din jurul nostru.

După ce devenim părinți, vine un moment în viața noastră când este important să stăm cu noi înșine și să reflectăm. Cu ce calități aș vrea să plece copilul meu de acasă când va fi mare? Cum aș vrea sa fie copilul meu când va fi adult? Cum îi transmit copilului meu aceste valori într-un mod autentic? Cum îl ajut să le asimileze?

Procesul de identificare și cristalizare a valorilor personale și ale familiei ne sprijină să conștientizăm, că vom fi întotdeauna modelul pe care copilul nostru îl va percepe prin prisma felului nostru de a fi, și mai puțin prin predicile pe care le vom ține despre respect, responsabilitate, grijă, generozitate etc. Suntem cu adevărat valorile pe care le trăim? Suntem ceea ce transmitem prin toți porii noștri, prin acțiunile pe care le întreprindem, prin felul în care comunicăm, fără să depunem un efort special pentru acest lucru?

Pornind de aici vă propun să parcurgem împreună procesul de identificare al valorilor cu ajutorul instrumentelor oferite de Comunicarea Nonviolentă, care sunt nevoile pe care acestea ni le implinesc, cum ne impactează viața, cum ajungem la nevoile celuilalt, cum ne facem valorile cunoscute dar mai ales cum le transmitem copiilor nostri astfel încât să se asimileze natural și autentic.

Așadar, vă invit la un workshop deopotrivă practic și interactiv în care mi-aș dori să aducem împreună claritate în valorile voastre, cum să le împărtășiți în relația de cuplu, copiilor, cum să găsiți sprijin în împlinirea lor, cum să le trăiți în mod conștient și autentic, dar mai ales cum să le aplicați in viața voastră, cu impact atât pe termen scurt cât și pe termen lung.

Workshopul este oferit de Mira Loghin, Trainer în Certificare in Comunicarea Nonviolentă și Fondatorul Centrului de Educație Alternativă Lumea lui MOMO, cu sprijinul Asociatia pentru Comunicare Nonviolenta.
Data 17 octombrie 2019
Ora 17.30
Durata 3 ore
Locul de desfășurare Str. Ipotești nr. 23, Sector 4, Casa Lumea lui Momo

Inscrieri și costuri
Workshopul are o disponibilitate pentru 15 persoane si este adresat părinților, familiilor compuse, recompuse, monoparentale etc.
Costul participării reflectă contribuția voastră la sustenabilitatea muncii noastre, atât in cea de organizare, materiale, cafea, ceai, dar și în pregătirea continuă in comunicarea nonviolentă. Astfel puteți opta între 130 lei/persoană și 250 lei/cuplu.
Pentru înscriere, vă rugăm să ne transmiteți solicitarea voastră pe email la contact@lumealuimomo.ro. Plata taxei în avans, confirmă și asigură rezervarea locului.

Lumea lui Momo prelucrează și protejează datele dumneavoastră cu caracter personal exclusiv pentru a vă ține informați despre derularea evenimentelor pe care le organizâm. Temeiul legal în baza căruia facem aceasta prelucrare este prevazut de Regulamentul (UE) 2016/679, Articolul 6 Consimțământul dumneavoastră explicit va fi necesar, in vederea continuitatii serviciilor pe care vi le oferim și il vom solicita prin emailul de înscriere. Depunem toate diligențele pentru a asigura protecția datelor dumneavoastră.

Despre Facilitator

Mira Loghin este fondatorul și vizionarul Lumea lui MOMO, primul Centrul de Educație Alternativă, deschis in Bucuresti in anul 2011 și care din 2013 își dezvoltă conceptul educațional cu ajutorul Comunicării Nonviolente. După o îndelungată experiență în managementul comunicării, cu studii în pedagogie, istorie și comunicare, Mira a decis să isi urmeze pasiunea – educația si copiii. Pentru ea totul a început odată cu venirea pe lume a fiului său Zoran care spune că i-a dat curajul să își schimbe viața, dar mai ales felul în care alege să contribuie in mod benefic la vietile oamenilor. Locul ei preferat este printre părinți și copii, la joacă sau la îndrumat familiile să crească. Pentru că și ea aici crește cel mai mult.
Cu o mentalitate de explorator, de peste aproape 10 ani Mira studiază, ascultă, observă, experimentează și crează programe pentru educația copiilor si părinților.
Din 2013, prin întâlnirea transformatoare cu principiile Comunicării Nonviolente create de psihologul Marshal Rosenberg, a descoperit nu doar o cale de dezvoltare personală și relațională, ci un mod de a trăi și a privi viața, o stare de spirit care o ține conectată la ceea ce se petrece în ea și în ceilalți. După 6 ani de studiu si practică in Comunicarea Nonviolentă, Mira a ales să dea un nou sens creșterii sale, și a început procesul de formare ca Trainer Certificat în Comunicarea Nonviolentă, cu intenția de a contribui la starea de bine, la armonia din viețile adulților și copiilor. Iar in toamna anului 2019 a finalizat o formare in Solution Focus Coaching.