De la Conflict la Conectare – Curs de introducere în Comunicarea Nonviolentă

1 februarie 2020, orele 10.00-18.00

Ți se întâmplă des să simți că te lupți într-o relație? Că ești întins dincolo de limitele tale și nu mai știi ce să faci, să fie bine? Îți vine să te îndepărtezi de oamenii pe care îî percepi conflictuali? Sau porți conflictul cu ei, doar în mintea ta?

Conflictul este inevitabil, întotdeauna vor fi diferențe. Iar pentru majoritatea dintre noi este o experiență nedorită și înfricoșătoare. Pentru că așa am fost educați, așa am văzut în mediile în care am crescut. Fie să ne îndepărtăm, fie să îl evităm, fie să ne apărăm, reacționând de multe ori într-un mod agresiv. Iar aceste strategii ne aduc sentimente de tristețe, de supărare, de frică, de furie sau de rușine, uneori ducând la deteriorarea relațiilor și chiar ruperea lor.

Comunicarea Nonviolentă oferă un proces de conectare cu tine însuți/însăți și cu ceilalți, astfel încât să poți trata situațiile provocatoare din viața ta cu grijă și compasiune, obținând mai multă apropiere si colaborare.

Am bucuria să organizez pe 1 februarie 2020, un Curs de Introducere în Comunicarea Nonviolentă, prin care îmi propun să împărtășesc baza teoretică și practică a celor 4 principii specifice ale CNV și aplicarea acestora în propriile situații din viața ta. Mai concret:

– despre cum ajungi să observi fără să emiți judecăți de valoare
– cum să îți recunoști sentimentele, cum să îți identifici nevoile și cum să exprimi onest ceea ceea ce îți dorești
– cum exploram beneficiile empatiei – ascultarea de calitate a celuilalt
– cum poți menține o relație autentică bazată în care nevoie fiecăruia contează, fie că este a noastră fie că este a celuilalt.

Te invit să lucrezi cu propriile exemple de conversații dificile, interacțiuni și sentimente oferindu-ți un cadru sigur, prin exerciții de împărtășire și ascultare în perechi, grupuri mici și uneori doar reflectând individual.

Ce este Comunicarea Nonviolentă?
Comunicarea Nonviolentă sau Empatică, creată de psihologul american Marshal Rosenberg, este o formă de comunicare care ne sprijină să ajungem la ce este important pentru noi, să ne auzim pe noi și pe ceilalți, să valorizăm nevoia celuilalt ca fiind egală cu a noastră, concentrându-ne pe conștientizarea lucrurilor pe care le observăm, le simțim, avem nevoie, și le cerem.

Când poate fi utilă Comunicarea Nonviolentă?
• Oricând te simți supărat, anxios, trist sau furios
• Intrii într-o discuție cu partenerul nostru, copiii, colegul, seful, o organizatie, guvernul, lumea și îți dorești să te faci auzit și înțeles
• Nu obții calitatea conexiunii pe care ți-ai dori-o într-o anumită relație și există sentimentul că lipsește ceva.
• Ești într-un conflict intern, neștiind ce decizie să iei
• Ești afectat de regrete, simți vinovăție sau rușine
• Când vrei să construiești o relație bazată pe încredere, in care ai vrea să fii apreciat și valorizat

Ce beneficii aduce în viața ta?
– Înțelegerea propriilor reacții și modul în care te poți calma în momente dificile si cum alegi să răspunzi dintr-un spațiu în care te simți încrezător in propriile forțe
– Încrederea că poți avea conversații dificile, pe care fie le evitai, fie sfârșeau prost
– Claritate despre ce ți-ar plăcea și cum să ceri într-un mod în care probabil că vei fi auzit
– Creativitate în găsirea de soluții satisfăcătoare pentru ambele părți
– Exprimare sinceră, fără a răni, a jigni sau a ne simți rușinați
– Capacitatea de a fi cu totul in postura ceiluilalt, în special în situații dureroase fizice, mentale sau emoționale
– Să poți spune nu fără să blamezi
– Să realizezi cât de mult din gândirea ta conține judecăți nefolositoare, interpretări, comparații lucruri care determină comportamente defensive, negații, blamări, etc.

Cine sunt?
Mă numesc Mira Loghin, certificată în solution focus coaching și în proces de certificare internațională în Comunicarea Nonviolentă, cu o îndelungată experiență în training, comunicare și strategie. În anul 2011 am creat primul centru de educație timpurie din România, care dezvoltă şi implementează un concept educaţional unic, având la bază principiile Comunicării Nonviolente.

Din anul 2013, prin întâlnirea transformatoare cu principiile Comunicării Nonviolente create de psihologul american Marshall Rosenberg, am descoperit nu doar o cale de dezvoltare personală şi relaţională, ci şi un mod de a trăi şi a privi viaţa, o stare de spirit care mă ţine conectată la ceea ce se petrece în mine şi în ceilalţi. Și am decis să împărtășesc ceea ce practic cu intenţia de a contribui la armonia din vieţile oamenilor. De aceea în urmă cu 5 ani am început procesul de formare ca Trainer Certificat în Comunicarea Nonviolentă, facilitând peste 60 de workshopuri de CNV, peste 150 de ore de coaching și consiliere individuală sau de grup. Antrenez o echipă de profesioniști în educație, creez programe educaționale și dezvoltare personală și am grijă de o comunitate de sute părinți care vor să crească alături de copiii lor. Am creat în urmp cu 8 ani conceptul În tabără cu familia, unde adun sute de familii de pretutindeni care caută conectare și timp de calitate în relațiile de familie. Anul acesta am publicat prima carte inspirată din experiența, studiul și practica mea in educația timpurie “Grădinița pentru totdeauna, iar din 2018 facilitez un grupul de sprijin și practică in Comunicarea Nonviolentă,- The Empathy Circle.

Structura cursului
9.30- 10.00 Sosire, welcome coffee, acomodare, înregistrare
10.00-12.30 Prima sesiune
12.30-13.30 Pauză de prânz
13.30-15.30 A doua sesiune
15.30-15.45 Pauza
15.45-18.00 A treia sesiune

Food & Drinks:
Pe durata întregului eveniment vă punem la dispoziție ceai, apă, fructe, snacks și cafea. Masa de prânz nu este inclusă, însă cred că putem găsi împreună câteva variante de home delivery.

Locul și data de desfașurare al evenimentului
Strada Ipotești nr 23, Sector 4, București1 februarie 2020, intre 10.00-18.00

Costuri
Imi doresc să primesc 250 RON, sumă care reflectă sustenabilitatea organizării cursului din punct de vedere logistic, a timpului petrecut în pregătirea și susținerea celor 8 ore de curs, a informațiilor si experiențelor oferite, a materialelor pe care le vei primi.

Îmi doresc ca banii să nu fie o barieră în calea participării tale la curs. Așa că, dacă suma de mai sus sunt este prea mare tine, te rog contactează-mă și vom găsi o soluție.

Pentru înscrierile de până la 25 ianuarie 2020 taxa de participare este redusă până la 200 RON. Dacă ești membru al Grupului de practică în CNV Empathy Circle costul este de 200 RON, în orice moment alegi să te înscrii.

Înscriere și participare:
Numărul limită de participanți va fi de până la 12 persoane, pentru că îmi doresc să ofer siguranță, timp, spațiu și sprijin pentru fiecare dintre voi. Te poți înscrie prin completarea formularului din acest link https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe_SwPd3bFn-4LWcL7GgnaadiMhV1muuTVjIQOWaeP70uh5_Q/viewform?vc=0&c=0&w=1 iar pentru o discuție individuală mă poți contacta la telefon 0723565113.

Mira Loghin