De la stres la furie și înapoi către mine

De la stres la furie și înapoi către mine
Workshop de Comunicare Nonviolentă de weekend
26 – 27 octombrie 2019

Rutina zilnică vine la pachet cu multe situații în care ni se pare că nu avem control, devenim stresați, iritați, enervați, sau chiar furioși – o scală pe care urcăm rapid fără să ne dăm seama și care își pune amprenta asupra stării noastre de bine și a sănătății fizice.

Te regăsești des în astfel de situații? În care îți spui că trebuie făcute astfel lucrurile, că nu ai de ales, că nu ai ieșire? O spirală care crește și iar crește, pare că nu se mai oprește și, în urcușul ei vertiginos, pare că te pierzi pe tine, că nu mai ai timp să îți oferi? Iar relația ta cu tine, cu cei dragi, calmul, armonia și pacea interioară au de suferit?

Vestea proastă este că da, sunt extrem de multe situații asupra cărora nu avem control. Și că acest lucru alimentează stresul nostru cotidian. Vestea cea mai bună este că putem avea control asupra felului în care reacționăm în aceste situații. Și că există întotdeauna ocazii să ne îmbunătățim modul în care alegem să facem față factorilor de stres.

Am gândit acest weekend ca o oportunitate de a înțelege ce este în spatele automatismului stresului, de a prelucra situațiile care ne dau bătăi de cap, de a învăța cum să folosești instrumentele Comunicării Nonviolente pentru a avea mai mult control asupra felului în care tu te raportezi la orice se întâmplă în viața ta.

La finalul celor două zile pe care îți propunem să le petrecem împreună, ne dorim să pleci acasă cu încredere și speranță că se poate și altfel, cu o nouă perspectivă înălțată la nivelul unei girafe de unde să capeți mai multă compasiune și blândețe pentru tine.

Mai precis, în weekendul dedicat temei “De la stres la furie și înapoi către mine” dorim să îți povestim despre:

– cum putem privi situațiile stresante prin prisma Comunicării Nonviolente

– a distinge între nevoi și multiplele strategii la dispoziția noastră

– cum putem să facem cerințe ce ne pot duce mai aproape de împlinirea nevoilor noastre

– cum să privim în spatele ecranului furiei unde putem găsi nevoi de mult timp ignorate

– cum să gestionăm sentimentele mai ușor digerabile din spatele furiei

– a aplica auto-empatia ca prim ajutor în caz de stres.

Facilitatori:

Weekendul este facilitat de Oana Răgălie, Luiza Ștefan – două veterane în lucrul cu transformarea furiei și Andreea Jacotă, colega noastră din Constanța, cu experiență în împărtășirea Comunicării Nonviolente către adolescenți și copii.

Oana Răgălie

Sunt un om entuziasmat de Comunicarea Nonviolentă pe care o studiez de peste 3 ani prin Asociația pentru Comunicare Nonviolentă din România sau prin cursuri internaționale. Convinsă fiind de rezultatele acestui concept în viața mea și a familiei mele, am început să facilitez cursuri de Comunicare Nonviolentă dedicate adulților în căutare de modalități mai conștiente de a-și trăi viața. Întreaga mea energie și timp sunt dedicate acum pregătirii în acest domeniu, cursurilor și evenimentelor pe care le organizez și obținerii certificării internaționale ca trainer de Comunicare Nonviolentă.
Am experiență de peste 10 ani în domeniul financiar-bancar, în vânzări, dezvoltare de business și strategie, domeniu pe care l-am părăsit pentru a mă putea dedica lucrurilor care îmi aduc bucurie și prin care pot contribui în comunitatea și mediul în care trăiesc. Mă bucur să aplic experiența aceasta din corporație în gestionarea de proiecte prin fonduri europene accesate de Asociația pentru Comunicare Nonviolentă, prin intermediul cărora să putem răspândi cât mai larg în România beneficiile acestui concept: empatia, gestionarea conflictelor, conectarea, comunicarea cu compasiune.

Luiza Ștefan

De când am descoperit Comunicarea Nonviolentă, acum 10 ani, am integrat-o în munca mea de psiholog si psihoterapeut practician din București. Mi-a fost aproape de inimă pentru că m-a învățat despre compasiune, bunătate, acceptare, respect. În ultimul an, am ținut grupuri de introducere în Comunicarea Nonviolentă și am avut marea bucurie să văd că aceasta este o cale prin care oamenii cresc calitatea relațiilor personale și, implicit, a vieții lor.

 

Andreea Jacotă

Am întâlnit prima oara Comunicarea Nonviolentă în vara lui 2013, iar de atunci tot descopăr provocările și cadourile care sosesc în viața mea prin acest limbaj. Până în aprilie 2018 am ‘folosit’ NVC în cotidian, ajutându-mă să construiesc în jurul meu relații interpersonale mai armonioase și fără stare de tensiune sau incertitudine. Consider că, în primul rând pe mine mă ajut cel mai mult, descoperind empatia și conectarea cu mine însămi.

De aproape 2 ani, împărtășesc cu entuziasm Comunicarea Nonviolentă în școli și în licee din Constanța. Mă simt vie și creativă în acest mediu, și observând impactul CNV în viața tinerilor adolescenți, mă inspiră, în primul rând, să fiu eu omul pe care vreau să-l întâlnesc!”

Programul weekendului:

Vom petrece împreună:

– sâmbătă, 26 octombrie – de la 10:00 la 17:00
– duminică, 27 octombrie – de la 10:00 la 15:00

Sâmbătă, 26 octombrie

10:00 – Deschiderea zilei în cercul comunității
10:30 – Comunicarea Nonviolentă și instrumentele sale pentru gestionarea stresului, partea 1 (cu Oana & Andreea)
12:30 – Pauză de prânz
14:00 – Comunicarea Nonviolentă și instrumentele sale pentru gestionarea stresului, partea 2 (cu Oana & Andreea)
15:30 – Pauză de cafea
16:00 – Practică și închiderea zilei

Duminică, 27 octombrie

10:00 – Deschiderea zilei în cercul comunității
10:30 – Ecranul Furiei – Privind dincolo de aparențe, direct în culisele furiei (cu Oana & Luiza)
12:30 – Pauză de prânz
13:30 – Întoarcerea către mine prin empatie (cu Luiza & Andreea)
15:00 – Închiderea weekendului

Facem cinste în pauze cu cafeaua, ceaiul și gustările preparate în casă 🙂 Pauza de prânz va fi asigurată pe cont propriu.

Locația: sediul Minerva Company, Bd.1 Mai, nr 1,Bl.H9, Parter (lângă gară)

Investiție:

Costul participării reflectă contribuția ta la sustenabilitatea noastră ca și facilitatori, pregătire noastră continuă, organizarea evenimentului – materialele și pauzele de cafea. Astfel te invităm să contribui cu:

  • 160 RON/weekend/persoană

  • SAU 100 RON/sâmbătă și 80 RON/duminică – dacă optezi să participi în doar una dintre cele două zile.

Înregistrare și participare: anunță-ne de intenția de participare prin email la oana@nonviolenta.org

Ne ajută să dacă ne poți transfera o parte a contribuției tale, mai exact 50 RON, în contul RO 70 RNCB 009211 2721760 001 pe numele Ragalie Oana Andreea. Astfel vom înțelege intenția ta clară de a participa alături de noi și îți putem confirma locul.

Mai ai nevoie de alte informații? Îți stau cu drag la dispoziție pe datele de contact:

oana@nonviolenta.org sau 0723.783.073.

Te așteptăm cu drag și inspirație!

Oana, Andreea și Luiza.