Despre oferirea din inimă

10 Octombrie, 10:00 – 11:30

Trebuie să mă trezesc dimineața la 6, trebuie să duc copiii la școală, trebuie să merg la lucru, trebuie să mă întâlnesc cu cineva, trebuie să fac de mâncare… De multe ori m-am surprins spunând lucruri similare și odată cu ele mi-am dat puterea în exterior, de parcă făceam lucrurile astea constrânsă de circumstanțe, ca și cum nu ar fi fost alegerea mea. 

Atunci când fac lucruri din energia lui trebuie, simt cum se scurge viața din mine, bucuria se estompează și devin un roboțel a cărui viață este o înșiruire de activități plăcute și neplăcute. 

Dar… te provoc la o altă perspectivă: cum ar fi dacă acest trebuie este de fapt o alegere? 

Hmmm… vrei să îmi spui că nu trebuie nimic?!?!

Da, vreau să spun că există și varianta asta, vreau să spun că baza vieții tale e liberul arbitru și că totul e o ALEGERE… 

În aceste atelier de aprox. 90 min îți propun să explorăm transformarea lui trebuie și reconectarea la energia vitală a bucuriei atunci când tot ce faci vine dintr-o alegere conștientă și nu dintr-un program sau o obișnuință din trecut. Pregătește-te de poveste, de introspecție și de practică. 

Pentru cine e:

  • acest atelier se adresează oricui e interesat de trăire conștientă
  • nu e nevoie de cunoștințe prealabile de CNV, opțional te invit să citești primul capitol al cărții lui Marshall Rosenberg – Comunicarea nonviolentă

 

Cum participi?

Webinarul este oferit gratuit. Te invităm să completezi formularul de înregistrare de mai jos pentru a-ți rezerva locul pentru 10 Octombrie, 10:00 – 11:30.

Acest workshop este parte din programul Luna Comunicării Nonviolente 2020. Pentru a vedea celelalte evenimente click AICI

Facilitator: Manuela Murariu

Sunt  membru fondator al Școlii Gimnaziale Babel din Timișoara, și totodată profesor de limba engleză și germană în cadrul acestei școli. Mă aflu în proces de certificare ca și trainer de comunicare nonviolentă de mai bine de un an de zile. 

Când am pus bazele Școlii Babel în 2015, am ales să includem principiile comunicării nonviolente în modul de lucru al școlii. Ne aduce mult sprijin să avem la dispoziție un instrument în a clădi relații autentice, bazate pe încredere și compasiune, în care să transmitem copiilor și adulților din școală că este valoros cum se simt, ce valori au și cum se vede din perspectiva lor învățarea. 

Cursurile legate de comunicarea nonviolentă sunt pentru mine, în primul rând, un prilej de bucurie: bucuria de a împărtăși că se poate și că ființa umană este “cablată” pentru bucurie, evoluție și conectare.

 

Formular de înscriere