Empatia și ascultarea empatică. Jocul sentimentelor și nevoilor.

 

Te invităm la un nou workshop practic dedicat empatiei și ascultării empatice: în comunități, acasă, la job, în interacțiunile zilnice.

Vom exersa și identifica împreună sentimente, nevoi din spate și cât de diferit le putem percepe fiecare dintre noi prin intermediul unor jocuri de grup.

– “Sunt îngrijorată pentru siguranța jobului. ”

– “Da. Și la mine la job e nasol. Se fac disponibilizări.”

– “Nu pot dormi noaptea. Mă invadează gândurile. ”

– “Ei, ia niște somnifere”

“- Sunt tristă după despărțirea de el. ”

“Lasă, că o să fie bine!”

Vă sunt familiare unele dintre aceste replici? De ce oare bunele intenții nu sunt mereu suficiente în a comunica?

Ascultarea, nu doar auzirea, contribuie la desfășurarea unei comunicări de calitate. Când ascultăm fără să etichetăm, să evaluăm sentimentele și nevoile celui cu care intenționăm să avem o comunicare autentică, atunci ascultarea noastră devine empatică. Dar nu este întotdeauna ușor să ascultăm în acest mod. Vă propunem să exersăm trecerea de la teorie la practică, printr-un joc. În joacă, dar serios, ne vom ascuți „urechile de girafă” pentru a auzi mai bine ce se întămplă atât în interiorul nostru, cât și în cei cu care comunicăm.

Ceea ce ne dorim prin acest workshop cu caracter practic este să ajutăm la conștientizarea legăturii directe dintre sentimente și ceea ce este important și valoros pentru noi, precum și la creșterea capacității de a-i asculta pe ceilalți, dar și pe noi însine, cu deschidere, respect și bunăvoință. ”

Formular înscriere la atelier: https://forms.gle/rjanNfEuqGve4Ssb8

Data: sâmbăta, 12.10.2019
Ora: 10:30 am
Durata: 3h
Cost: 130 lei de persoană

Locația:Mom O’Clock
Organizator: Contact:+40 722 624 982 Raluca

>>Trainer: Luiza Ștefan și Raluca Sadula

Luiza Ștefan: de când am descoperit Comunicarea Nonviolentă, acum 10 ani, am integrat-o în munca mea de psiholog și psihoterapeut. Mi-a fost aproape de inimă pentru că m-a învățat despre compasiune, bunătate, acceptare, respect. În ultimul an, am ținut grupuri de introducere în Comunicarea Nonviolentă și am avut marea bucurie să văd că aceasta este o cale prin care oamenii contribuie la calitatea relațiilor personale și, implicit, a vieții lor.

 

Raluca Sadula: Am descoperit în propria căutare interioară bogăția şi puterea pe care ne-o aduc conectarea cu noi înşine şi conectarea cu ceilalți. Din dorința de a înțelege cum ne poate fi mai bine împreună şi a ne păstra esența umană, am început studiile în psihologie, Analiză Tranzacțională şi Comunicare Nonviolentă. Odată cu maternitatea, nevoia de a contribui activ la o lume mai bună a devenit şi mai puternică. Cred cu tărie că exersarea Comunicării Nonviolente poate schimba lumea şi crea punți între noi chiar şi acolo unde pare aproape imposibil.