Greșeala, poartă de conectare cu mine și copilul meu

Greșeala, poartă de conectare cu mine și copilul meu
Workshop de Comunicare Nonviolentă pentru părinți
14 noiembrie 2019

Tendintele sociale ne imping adesea de a ne vedea ca părinți, fie buni, fie răi ceea ce poate fi o exagerare și uneori distructiv. Sunt o mama rea! Sunt un tată sever! Nu imi merit copilul! Iar aceste autoevaluări, judecăți transformă relația cu noi înșine, dar și relația părinte-copil într-un spatiu de rușine. Să fii părinte perfect și să crești un copil fericit nu e cel mai important lucru! Și dacă nu, atunci ce este?

Fiecare om poartă urmele culturii educaționale în care a crescut. Iar cei mai mulți am auzit încă din copilărie că este ceva îngrozitor să greșești, inclusiv “din greșeală”. Iar pentru a repara greșeala, pentru a fi iertați, e musai să ne cerem imediat scuze celuilalt. Și apoi? Și apoi greșeala se repetă, iar cel care a greșit în mod repetat simte vinovăție, rușine, furie, dezamăgire, tristețe – deconectare cu ceea ce este vital in noi. Și de aici deconectare cu copilul tău. Și izolare.

Câți dintre noi știm că în fapt, greșeala este o strategie de împlinire a unei nevoi care nu a funcționat in direcția pe care noi ne-am dorit-o? Și că există și o altă opțiune la blamare și judecată? Iar aceasta opțiune ar putea fi EMPATIA.

Vă invit cu inima deschisă la un workshop prin care îmi doresc să aduc mai multă claritate privind opțiunile pe care le aveți pentru a vă conecta cu nevoile voastre si ale copilului.

  • Vom afla cum să identificăm nevoia reală din spatele unui comportament și modul în care să reacționăm pentru împlinirea acesteia.

  • Vom înțelege modul în care judecățile, interpretările, etichetările, comparațiile, amenințările, ironiile și distrug stima noastră de sine și relația cu copiii.

  • Vom învăța ce este Empatia si cum schimbă ea perspectiva și cum aduce conectare, liniște, colaborare, armonie, siguranță – nevoi pe care le căutâm în viețile noastre și în relațiile cu ceilalți.

Workshopul este oferit de Mira Loghin, Trainer în Certificare in Comunicare Nonviolentă și Fondatorul Centrului de Educație Alternativă Lumea lui MOMO, cu sprijinul Asociației pentru Comunicare Nonviolentă.

Data 14 noiembrie 2019
Ora 17.30
Durata 3 ore
Locul de desfășurare Str. Ipotești nr. 23, Sector 4, Casa Lumea lui Momo

Inscrieri și costuri

Workshopul are o disponibilitate pentru 15 persoane și este adresat părinților dar și celor care își doresc să lucreze cu copilul lor interior.

Costul participării reflectă contribuția voastră la sustenabilitatea muncii noastre, atât in cea de organizare, materiale, cafea, ceai si în pregătirea continuă in Comunicarea Nonviolentă. Astfel puteți opta între 130 lei/persoană și 250 lei/cuplu.
Pentru înscriere, vă rugăm să ne transmiteți solicitarea voastră pe email la contact@lumealuimomo.ro. Întrucât numărul locurilor este limitat, plata taxei în avans, confirmă și asigură rezervarea locului.

Lumea lui Momo prelucrează și protejează datele dumneavoastră cu caracter personal exclusiv pentru a vă ține informați despre derularea evenimentelor pe care le organizâm. Temeiul legal în baza căruia facem aceasta prelucrare este prevazut de Regulamentul (UE) 2016/679, Articolul 6 Consimțământul dumneavoastră explicit va fi necesar, in vederea continuitatii serviciilor pe care vi le oferim și il vom solicita prin emailul de înscriere. Depunem toate diligențele pentru a asigura protecția datelor dumneavoastră.

Despre Facilitator

Mira Loghin este fondatorul și vizionarul Lumea lui MOMO, primul Centrul de Educație Alternativă, deschis in Bucuresti in anul 2011 și care din 2013 își dezvoltă conceptul educațional cu ajutorul Comunicării Nonviolente. După o îndelungată experiență în managementul comunicării, cu studii în pedagogie, istorie și comunicare, Mira a decis să isi urmeze pasiunea – educația si copiii. Pentru ea totul a început odată cu venirea pe lume a fiului său Zoran care spune că i-a dat curajul să își schimbe viața, dar mai ales felul în care alege să contribuie in mod benefic la vietile oamenilor. Locul ei preferat este printre părinți și copii, la joacă sau la îndrumat familiile să crească. Pentru că și ea aici crește cel mai mult.

Cu o mentalitate de explorator, de peste aproape 10 ani Mira studiază, ascultă, observă, experimentează și crează programe educaționale destinate copiilor si părintilor. Și singurul lucru cu care nu se joacă este siguranța emoțională a copiilor. Pentru că atunci când copiii sunt acceptați și iubiți necondiționat, lumea chiar devine un loc mai bun pentru fiecare.

Din 2013, prin intâlnirea transformatoare cu principiile Comunicării Nonviolente create de psihologul Marshal Rosenberg, a descoperit nu doar o cale de dezvoltare personală și relațională, ci un mod de a trăi și a privi viața, o stare de spirit care o ține conectată la ceea ce se petrece în ea și în ceilalți. În urma cu ani, După 6 ani de studiu si practică in comunicarea nonviolentă, Mira a ales să dea un nou sens creșterii sale, și a început procesul de formare ca Trainer Certificat în Comunicarea Nonviolentă, cu intenția de a contribui la starea de bine, la armonia din viețile adulților și copiilor. Iar in toamna anului 2019 a finalizat o formare in Solution Focus Coaching.