Luna Comunicării Nonviolente

Toamna este anotimpul care pe de o parte ne îmbie la recunoștință și la recoltă, iar pe cealaltă parte ne invită să lăsăm în urmă tot ceea ce nu ne mai servește și să păstrăm ceea ce e esențial, precum un copac care își scutură frunzele și se pregătește să rămână cu exact ce are nevoie pentru iarnă.

Tot toamna, mai precis pe data de 2 octombrie, omenirea sărbătorește Ziua Internațională a Nonviolenței. La această dată, în 1869, se năştea Mahatma Gandhi, inițiatorul mișcărilor de revoltă neviolente pentru independenţa Indiei, unul dintre cei mai mari lideri ai omenirii. ‘Non-violența este cea mai mare forță aflată la dispoziția omenirii, mai puternică decât orice armă de distrugere’, spunea Mahatma Gandhi.

4 zile și 65 de ani mai târziu, pe 6 octombrie se năștea Marshall Rosenberg, doctorul în psihologie care a dezvoltat metoda Comunicării Nonviolente și a susținut conferințe și seminarii de Comunicare Nonviolentă peste tot în lume. A lucrat deopotriva cu profesori, directori de companii, ofițeri de armată și poliție, persoane private de libertate, funcționari publici și familii individuale. S-a implicat activ în zone măcinate de război, unde a mediat reconcilierea și rezolvarea pașnică a diferendelor. 

Inspirați de moment și de prilej, vă propunem în acest an un festival de ateliere online de Comunicare Nonviolentă pe tot parcursul lunii octombrie. 

13 facilitatori, 15 ateliere, 20 de zile în care se va întâmpla ceva ce are legătură cu Comunicarea Nonviolentă. Fie că e vorba de relația cu sine sau cu cei din jur, de educație sau dezvoltare personală, fie că ești mai mult sau mai puțin familiar cu această metodă, vei găsi ceva pe gustul și preocuparea ta.

Cum mă înscriu?

Toate atelierele sunt gratuite și se desfășoară online. Te invităm să te înscrii la câte simți că ai chemare să participi.

Dă click pe linkul temei care te interesează, vei găsi acolo mai multe informații despre conținutul atelierului și despre facilitator. Completează formularul de înscriere pentru a-ți rezerva locul la webinarul ales.

Te așteptăm cu drag!

Agenda webinariilor:

  • 9 Octombrie, 19:00 – 20:30 Grok Party (Română) cu Alexandru Moldovan & Lacramioara Ocunschi