Practica recunoștintei – o cale spre starea de Bine

Studiile arată că practica recunoștintei are efecte pe termen lung, orice mic gest de apreciere contează pentru creier și se capitalizează în interiorul nostru și astfel crește reziliența la stres și la întâmpinarea situațiilor grele!

Suntem Oana și Lăcrămioara și ne face plăcere să vă invităm la un atelier de practica conștientă a recunoștinței, din dorința de a aduce mai mult bine în noi și în jurul nostru!

Chiar de Ziua Recunoștinței, joi, 28 noiembrie, ne bucurăm să vă ghidăm prin instrumente ca:

  • aprecierea în pașii Comunicării Nonviolente – observația situației concrete pe care o apreciezi și nevoile la împlinirea cărora a contribuit acea situație,
  • poveștile noastre proprii,
  • exerciții practice,
  • meditație ghidată,
  • Muntele Recunoștinței*,
  • împărtășire în perechi și în grupul mare.

Toate acestea pentru a contribui la starea noastră de Bine, să ne conectăm cu noi înșine din energia de apreciere și să găsim inspirație de a începe practica recunoștintei în familiile noastre.

*Despre Muntele Recunoștinței: Este o activitate creată de Oana Răgălie, cu inspirație de la Carl Plesner, trainer certificat internațional de Center for Nonviolent Communication din USA, prin care ne construim propriul parcurs al relațiilor și oamenilor ce au contribuit la persoanele care suntem astăzi. Acesta este un moment de a conștientiza recunoștința pe care o purtăm unora dintre acești oameni și de a o exprima într-un mod în care mesajul nostru poate ajunge direct la sufletul celuilalt.

Suntem în pragul închiderii unui an cu bune și cu grele și vă invităm la un bilanț a ceea ce ați împlinit anul acesta, să le invităm să se așeze, să închidem un capitol și să pregătim foaia pentru unul nou. Probabil vom ajunge să vedem că orice sfârșit e un nou început!

Oana Răgălie

Sunt un om cu bune și cu grele, mamă, soție, fiică, soră, prietenă, colegă. Un om entuziasmat de Comunicarea Nonviolentă pe care o studiez de peste 3 ani prin Asociația pentru Comunicare Nonviolentă din România sau prin cursuri internaționale. Convinsă fiind de rezultatele acestui concept în viața mea și a familiei mele, am început să facilitez cursuri de Comunicare Nonviolentă dedicate adulților în căutare de modalități mai conștiente de a-și trăi viața. Întreaga mea energie și timp sunt dedicate acum pregătirii în acest domeniu, cursurilor și evenimentelor pe care le organizez și obținerii certificării internaționale ca trainer de Comunicare Nonviolentă.
Am experiență de peste 10 ani în domeniul financiar-bancar, în vânzări, dezvoltare de business și strategie, domeniu pe care l-am părăsit pentru a mă putea dedica lucrurilor care îmi aduc bucurie și prin care pot contribui în comunitatea și mediul în care trăiesc. Mă bucur să aplic experiența aceasta din corporație în gestionarea de proiecte prin fonduri europene accesate de Asociația pentru Comunicare Nonviolentă, prin intermediul cărora să putem răspândi cât mai larg în România beneficiile acestui concept: empatia, gestionarea conflictelor, conectarea, comunicarea cu compasiune.

Lăcrămioara Ocunschi

În 2016, în cadrul Academiei de Leadership de la Cercetasii României, am descoperit întâmplător Comunicarea Nonviolentă. Pentru mine a fost ca şi cum m-am regăsit pe mine, aducându-mi un sentiment de “acasă”. Conectarea cu mine m-a ajutat să mă înţeleg şi mai ales să îmi îmbunătăţesc cea mai importantă relaţie: cea cu copilul meu. De atunci o studiez cu emoţie, curiozitate, bucurie şi entuziasm, participând la cursuri, citind articole şi cărţi, ascultând materiale, reflectând şi străduindu-mă zi de zi să o pun în practică în familia mea sau cu colegii şi partenerii mei.Am o experienţă de 20 ani în management, marketing şi comunicare în companii nationale şi internationale, iar în ultimii ani, mi-am folosit abilităţile pentru a mă implica mai mult în îmbunătățirea vieții copiilor, tinerilor şi adulţilor, în susţinerea educaţiei acestora, precum şi în apărararea și promovarea drepturilor umane, fiind trainer şi membru activ în diferite ONG-uri din România.În 2018, am început să facilitez ateliere de CNV pentru copiii cercetaşi, dar şi pentru adulţi. Am organizat în Bucureşti un grup de studiu pentru Comunicarea Nonviolentă, iar acum îl continui într-o formulă îmbunătăţită.Experienţa din facilitarea a zeci de activităţi de educaţie nonformală pentru copii la cercetaşi şi nu numai, m-a inspirat şi mi-a dat încredere să lansez, în 2019, proiectul Şcoala de Dresat Dragoni, un proiect ce aduce în şcoli ateliere de CNV.Pentru mine Comunicarea Nonviolentă a devenit un stil de viaţă pe care vreau să îl transmit mai departe, scopul meu fiind de a contribui la crearea unei comunităţi care să cunoască şi să practice CNV.

Când? Ziua Recunoștinței, joi, 28 noiembrie 2019, orele 18.30 – 21.00
Unde? Tucano Coffee Calea Dorobanti nr. 18 (lângă British Council)

Schimb echitabil de energie pentru sustenabilitatea formării și învățării noastre constante, pentru spațiu și materiale.
– 90 lei/persoană.
– 150 lei/cuplu
– 50 lei/ studenţi

Înscriere și participare:
Vizualizăm un grup de maxim 15 persoane. Asigură-ți locul chiar acum completând formularul de mai jos. https://forms.gle/hQuq26R4Zkie52aS7
După înscriere, te contactăm pentru a plăti un avans de 50 lei.

Te poți înscrie și prin email, la oana@nonviolenta.org cu email-ul și numărul tău de telefon!

Te așteptăm cu drag și inspirație!
Oana şi Lăcrămioara.