Relația pe care o doresc cu copilul meu

Ce fel de relație ne dorim cu copiii noștri? Când privim în viitor, la cum vor curge căile noastre, ca părinți și copii, am vrea oare să fie apropiate?

Acum, în momentul fiecărei zile, intenția acțiunilor noastre este probabil orientată spre a crește un copil capabil, independent, un om de succes, care se încadrează cu brio în normele societății. Însă ideea noastră de cum ar fi bine să se comporte copilul pentru a ajunge acolo unde noi ne dorim poate să fie deseori în contradicție cu preferințele și dorințele copilului, care trăiește fiecare moment ca fiind unic și nu are încă viziunea viitorului și a locului unde îl vor duce pașii săi.

De aici pornesc multe greutăți în relația noastră cu cele mai dragi ființe din lume pentru noi și pare că acțiunile noastre, pornite din iubire și cu cele mai bune intenții, ne îndepărtează de la colaborarea și înțelegerea care ne spunem că ar trebui să fie naturale între părinți și copii.

Este frustrant, nu-i așa? Poate deznădăjduitor, stresant, stăm ca pe ghimpi pentru că, în loc să ne bucurăm să fim împreună, e posibil ca iar să ne certăm pe subiecte ca temele, ordinea în cameră sau la jucării, timpul la ecran, ora mesei…și câte și mai câte!

Din observațiile asupra acestor întâmplări oriunde vedem copii și părinți, inclusiv în familiile noastre, la școala sau grădinița unde ne ducem copiii, noi – Oana, Raluca și Andreea – ne-am simțit inspirate să creăm un atelier dedicat înțelegerii și conectării conștiente în relația cu copiii noștri.

Vă invităm să explorăm împreună tipul de relație pe care dorim să o construim cu puii noștri și ce instrumente practice avem la îndemână în acest scop.

Am gândit un atelier pe durata a o zi și jumătate pentru a ne lua timp să intrăm în profunzimea relațiilor din familiile noastre, să experimentăm empatia – pentru noi, pentru copii, pentru ceilalți membri ai familiei – și să înțelegem nevoile ce ghidează toate acțiunile pe care noi le facem în fiecare moment. Cele două zile sunt gândite ca o curgere a experienței și a informațiilor, astfel că este foarte important să alegi să participi la întreg weekendul.

Ce dorim să vă oferim?

– spațiu fizic confortabil și ușor accesibil;

– spațiu emoțional în care fiecare să se simtă în siguranță și cu apartenență la grup;

– ghidare în pașii Comunicării Nonviolente pentru a transforma comunicarea care blochează conexiunea într-una care apropie;

– experiența empatiei – de sine și pentru ceilalți;

– înțelegerea nevoilor din spatele comportamentelor care ne dau bătăi de cap;

– exerciții practice pentru așezarea conceptelor teoretice și pentru transformarea exemplelor pe care voi le veți aduce în sala de curs.

Intenția noastră este ca acest atelier să fie aplicat, cu instrumente concrete pe care le puteți lua acasă și folosi în viața voastră de familie.

Când?

Sâmbătă, 14 decembrie, orele 10:00 – 17:00

Duminică, 15 decembrie, orele 10:00 – 14:30

Locație: sediul Minerva Company, Bd.1 Mai, nr 1,Bl.H9, Parter (lângă gară)

Înscriere și costuri:

Workshopul are o disponibilitate pentru 15 persoane și este adresat în special părinților.

Costul participării reflectă contribuția voastră la sustenabilitatea muncii noastre, atât in cea de organizare, materiale, cafea, ceai si în pregătirea continuă în Comunicarea Nonviolentă.

Astfel pentru plata întregului weekend, puteți opta între 280 RON/persoană și 520 RON/cuplu.


Pentru înscriere, vă rugăm să ne transmiteți solicitarea voastră pe email la oana@nonviolenta.org.

Întrucât numărul locurilor este limitat, plata unui avans de 50% din cost, confirmă și asigură rezervarea locului. Revenim prin email cu detalii pentru plata acestui avans.

Despre facilitatori:

Andreea Jacotă

Am întâlnit prima oara Comunicarea Nonviolentă în vara lui 2013, iar de atunci tot descopăr provocările și cadourile care sosesc în viața mea prin acest limbaj. Până în aprilie 2018 am ‘folosit’ NVC în cotidian, ajutându-mă să construiesc în jurul meu relații interpersonale mai armonioase și fără stare de tensiune sau incertitudine. Consider că, în primul rând pe mine mă ajut cel mai mult, descoperind empatia și conectarea cu mine însămi.

De aproape 2 ani, împărtășesc cu entuziasm Comunicarea Nonviolentă în școli și în licee din Constanța. Mă simt vie și creativă în acest mediu, și observând impactul CNV în viața tinerilor adolescenți, mă inspiră, în primul rând, să fiu eu omul pe care vreau să-l întâlnesc!”

Oana Răgălie

Sunt un om cu bune și cu grele, mamă, soție, fiică, soră, prietenă, colegă. Un om entuziasmat de Comunicarea Nonviolentă pe care o studiez de peste 3 ani prin Asociația pentru Comunicare Nonviolentă din România sau prin cursuri internaționale. Convinsă fiind de rezultatele acestui concept în viața mea și a familiei mele, am început să facilitez cursuri de Comunicare Nonviolentă dedicate adulților în căutare de modalități mai conștiente de a-și trăi viața. Întreaga mea energie și timp sunt dedicate acum pregătirii în acest domeniu, cursurilor și evenimentelor pe care le organizez și obținerii certificării internaționale ca trainer de Comunicare Nonviolentă.
Am experiență de peste 10 ani în domeniul financiar-bancar, în vânzări, dezvoltare de business și strategie, domeniu pe care l-am părăsit pentru a mă putea dedica lucrurilor care îmi aduc bucurie și prin care pot contribui în comunitatea și mediul în care trăiesc. Mă bucur să aplic experiența aceasta din corporație în gestionarea de proiecte prin fonduri europene accesate de Asociația pentru Comunicare Nonviolentă, prin intermediul cărora să putem răspândi cât mai larg în România beneficiile acestui concept: empatia, gestionarea conflictelor, conectarea, comunicarea cu compasiune.

Raluca Sadula

Am descoperit în propria căutare interioară bogăția şi puterea pe care ne-o aduc conectarea cu noi înşine şi conectarea cu ceilalți. Din dorința de a înțelege cum ne poate fi mai bine împreună şi a ne păstra esența umană, am început studiile în psihologie, Analiză Tranzacțională şi Comunicare Nonviolentă. Odată cu maternitatea, nevoia de a contribui activ la o lume mai bună a devenit şi mai puternică. Cred cu tărie că exersarea Comunicării Nonviolente poate schimba lumea şi crea punți între noi chiar şi acolo unde pare aproape imposibil.