Te ascult. Sunt cu tine

Este greu să ceri ajutor, mai ales când n-ai fost învățat să faci asta. Este greu să-ți arăți vulnerabilitatea și să spui cu voce tare că te simți singur și că îți este frică. Este firesc să simți confuzie și incertitudine cu tot ce se întâmplă acum în lume. Viața ta s-a schimbat. Rapid și complex. Te confrunți cu o situație fără precedent. Iar acum, mai mult decât oricând, empatia și compasiunea sunt vitale pentru starea ta de bine. Pentru imunitatea ta. 

Cine are timp și spațiu să te asculte? Să îți audă gândurile, criticile interioare, sentimentele și emoțiile care te copleșesc? Fără să te evalueze, fără să te judece, fără să te compare cu alții, fără să te analizeze, fără să îți dea sfaturi sau fără să vrea să te simți mai bine? 

Te ascult. Sunt cu tine este despre tine și nevoile tale. De a fi ascultat. Înțeles. Este despre noi, 8 oameni pasionați de principiile Comunicării Nonviolente care oferim timp voluntar în crearea unui spațiu sigur și intim pentru tine. Este despre puterea empatiei. Și felul în care ea ne crește puterea interioară.

La capătul celălalt al firului se vor afla pe rând Andreea, Lăcrămioara, Maria, Mira, Oana, Petronela, Raluca și Simona, membri ai comunității de Comunicare Nonviolentă care au creat acest proiect cu intenția de a contribui la nevoia de încredere a oamenilor, care vine odată cu acceptarea, confirmarea și recunoașterea. Oricare dintre ele se vor transforma în parteneri de empatie pentru orice persoană care caută ajutor, înțelegere și acceptare. Pregătite să audă ceea ce și ție îți este greu să auzi: durerea, suferința și anxietățile pe care le simți. Când ești auzit, nu mai ești singur.

Când ai nevoie de noi?

  • când ești în orice stare care îți aduce disconfort
  • când simți frică, durere, singurătate, respingere, nedreptate
  • când ești copleșit, confuz, când ești trist sau neliniștit
  • când cauți pe cineva care doar să fie martor al sentimentelor și trăirilor tale

Ce primești?

  • o ședință gratuită de ascultare empatică de 30 minute
  • reflectare empatică a sentimentelor și nevoilor tale
  • confidențialitate a împărtășirilor tale
  • ghidare structurată către nevoia ta de claritate.

Nu sta izolat cu fricile tale, contactează-ne, noi vrem să le ascultăm!

Cum ajungi la noi?

Dacă ai ajuns să citești acest material până la capăt, posibil că ești doar la un pas să îți dorești să vorbești cu noi. Până atunci te invităm să completezi formularul atașat acestui link https://form.jotformeu.com/201034540244339, pentru că el ne va conduce la tine.

Odată ce a ajuns la noi, unul din membrii echipei noastre te va contacta pentru a te cunoaște și agrea de comun acord modul de comunicare, ziua, data și ora. Ședința de ascultare empatică  durează 30 de minute și se va repeta ori de câte ori ne vei solicita prin completarea formularului.

Suntem pregătite să te ascultăm de luni până vineri, începând cu 11 mai. Ne propunem să deschidem acest spațiu empatic pentru următoarea lună, până pe 10 iunie 2020.

Acest proiect este creat cu sprijinul Asociației pentru Comunicare Nonviolentă din România în cadrul proiectului Erasmus Plus 2019 – 2020 “Construind poduri de dialog pentru coeziunea în comunitate”.

Andreea Jacotă

Am întâlnit prima oara Comunicarea Nonviolentă în vara lui 2013, iar de atunci tot descopăr provocările și cadourile care sosesc în viața mea prin acest limbaj. Până în aprilie 2018 am ‘folosit’ NVC în cotidian, ajutându-mă să construiesc în jurul meu relații interpersonale mai armonioase și fără stare de tensiune sau incertitudine. Trăind în conștiința comunicării nonviolente, în primul rând pe mine mă ajut cel mai mult, descoperind empatia și cum să rămân empatică atunci când celălalt îmi spune “Nu”.

De aproape 2 ani, împărtășesc cu entuziasm Comunicarea Nonviolentă în școli și în licee din Constanța. Mă simt vie și creativă în acest mediu, și observând impactul CNV în viața tinerilor adolescenți, mă inspiră, în primul rând, să fiu eu omul pe care vreau să-l întâlnesc!”

Lăcrămioara Ocunschi

În 2016, în cadrul unei Academii de Leadership de la Cercetașii României, am descoperit Comunicarea Nonviolentă. Pentru mine a fost ca şi cum m-am regăsit pe mine, aducându-mi un sentiment de “acasă”. Conectarea cu mine m-a ajutat să mă înţeleg şi mai ales să îmi îmbunătăţesc cea mai importantă relaţie: cea cu copilul meu. De atunci, o studiez cu emoţie, curiozitate, bucurie şi entuziasm, participând la cursuri, citind articole şi cărţi, ascultând materiale, reflectând şi străduindu-mă zi de zi să o pun în practică în familia mea sau cu colegii şi partenerii mei. 

Am o experienţă de 20 ani în management, marketing şi comunicare în companii naționale şi internaționale. Sunt coach, formator CNFPA, specialist în comunicare cu studii de psihopedagogie, trainer în echipe naționale şi internaționale, implicată în educaţia adulților, tinerilor și copiilor, organizând workshop-uri, programe şi tabere în care utilizez învățarea experiențială pentru a facilita procesul de învățare. Pentru mine Comunicarea Nonviolentă a devenit un stil de viaţă pe care vreau să îl transmit mai departe, scopul meu fiind de a contribui la crearea unei comunităţi care să cunoască şi să practice CNV.  www.lacramioaraocunschi.ro 

Maria Stoica

Am descoperit Comunicarea Nonviolentă acum doi ani, căutând mijloace concrete prin care să gestionez mai eficient interacțiunile cu oameni care au (aparent) valori diferite de ale mele. Constat de multe ori, cu tristețe și neputință, că diversitatea de opinii pe diverse subiecte (de la eternele politică, religie și sport până la parentaj, cum și ce mâncăm, ce muzică ascultăm, șamd.), creează deconectare în relații. Și că nu avem cunoștințe și instrumente care să ne ajute. Așa a apărut Comunicarea Nonviolentă și, cu ea, un nou mod de raportare la conflict, unul care re(creează) conectare și punți de legătură care păreau imposibil de imaginat înainte. Am devenit pasionată de această nouă viziune asupra conflictelor, care îmi dă speranță că există modalități prin care putem sa le transformăm în surse de creștere și apropiere în loc de izolare, ură și dezbinare.

Mira Loghin

Mă numesc Mira Loghin, certificată în Solution Focus Coaching și Trainer în proces de certificare internațională în Comunicare Nonviolentă, cu o bogată experiență în educație, comunicare și management. În anul 2011 am creat primul Centru de Educație Timpurie din România, care dezvoltă şi implementează un concept educaţional unic, având la bază principiile Comunicării Nonviolente.

Din anul 2013, prin întâlnirea transformatoare cu principiile Comunicării Nonviolente, am descoperit nu doar o cale de dezvoltare personală şi relaţională, ci şi un mod de a trăi şi a privi viaţa, o stare de spirit care mă ţine conectată la ceea ce se petrece în mine şi în ceilalţi. Facilitez workshop-uri de dezvoltare personală și grupuri de conectare, compasiune de sine și empatie, cursuri de educație parentală, ofer sesiuni individuale de coaching și consiliere. Antrenez o echipă de profesioniști în educație, creez programe educaționale și dezvoltare personală și am grijă de o comunitate de sute părinți care vor să crească alături de copiii lor.  2019 este anul în care am publicat prima mea carte carte inspirată din experiența, studiul și practica în educația timpurie și în Comunicarea Nonviolentă, “Grădinița pentru totdeauna”. www.miraloghin.ro

Oana Răgălie

Sunt un om cu bune și cu grele, mamă, soție, fiică, soră, prietenă, colegă. Un om entuziasmat de Comunicarea Nonviolentă pe care o studiez de peste 3 ani prin Asociația pentru Comunicare Nonviolentă din România sau prin cursuri internaționale. Convinsă fiind de rezultatele acestui concept în viața mea și a familiei mele, am început să facilitez cursuri de Comunicare Nonviolentă dedicate adulților în căutare de modalități mai conștiente de a-și trăi viața. Întreaga mea energie și timp sunt dedicate acum pregătirii în acest domeniu, cursurilor și evenimentelor pe care le organizez și obținerii certificării internaționale ca trainer de Comunicare Nonviolentă.

Am experiență de peste 10 ani în domeniul financiar-bancar, în vânzări, dezvoltare de business și strategie, domeniu pe care l-am părăsit pentru a mă putea dedica lucrurilor care îmi aduc bucurie și prin care pot contribui în comunitatea și mediul în care trăiesc. Mă bucur să aplic experiența aceasta din corporație în gestionarea de proiecte prin fonduri europene accesate de Asociația pentru Comunicare Nonviolentă, prin intermediul cărora să putem răspândi cât mai larg în România beneficiile acestui concept: empatia, gestionarea conflictelor, conectarea, comunicarea cu compasiune.

Petronela Apetri

Conștientă de importanța unei comunicări ce creează cooperare și autenticitate între oameni pentru a avea o viață împlinită, am început căutarea activă a unei tehnici simple, eficiente, practice și care să fie de ajutor tuturor oamenilor prin participarea la cursul de “Ecovillage Design Education” în Elveția la începutul anului 2018. Prin experimentarea încrederii și cooperării generate într-un grup de 33 de persoane din diferite colțuri ale lumii ce abia se cunoșteau, am fost curioasă să investesc energie în studiul detaliat al Comunicării Nonviolente. Din Septembrie 2018 particip în mod susținut la cursuri intensive și workshopuri de comunicare nonviolentă în Iași, București, Cluj-Napoca, Suedia și (re)descopăr pas cu pas tainele acestui (nou)limbaj al vieții. În 2019 am început susținerea de workshopuri în cadrul Zilei CNV Iași și Swimathon Iași.

Raluca Sadula

Am descoperit în propria căutare interioară bogăția şi puterea pe care ne-o aduc conectarea cu noi înşine şi conectarea cu ceilalți. Din dorința de a înțelege cum ne poate fi mai bine împreună şi a ne păstra esența umană, am început studiile în psihologie, Analiză Tranzacțională şi Comunicare Nonviolentă. Odată cu maternitatea, nevoia de a contribui activ la o lume mai bună a devenit şi mai puternică. Cred cu tărie că exersarea Comunicării Nonviolente poate schimba lumea şi crea punți între noi chiar şi acolo unde pare aproape imposibil.

Simona Marinică

În 2011, la un curs susținut la Iași de Monica Reu pentru învățători, am avut ocazia să fac cunoștință cu principiile Comunicării Nonviolente. În acest timp am fost în căutarea acestui mod de trăire și dezvoltare.

În 2019, după ce am fost la un curs la Cluj-Napoca, am regăsit atât principiile, cât și oamenii de suflet ai Comunității Comunicării Nonviolente din România. 

Pentru mine, CNV înseamnă reîntâlnirea cu mine și cu cei din jurul meu într-un mod viu, plin de autenticitate, acceptare, înțelegere, grijă, suport și transformare. Visul meu e să pășesc pe această cale de comunicare și trăire tot mai mult, alături de familie, prieteni și elevii mei.