Coaching empatic

Ce este?

Coachingul empatic este o întâlnire unu la unu (online sau live) în care explorăm într-un spațiu privat de siguranță și empatie situațiile la care încă nu ai răspuns, care vin cu greutate interioară și îți influențează în mod semnificativ starea de bine, liniștea sau creativitatea. Acestea pot fi legate de relațiile importante din viața ta, de decizii pe care le ai de luat sau de contexte de viață pe care ai vrea să le schimbi.

O sesiune de coaching empatic îți oferă oportunitatea de a-ți clarifica nevoile și valorile în situația respectivă, de a-ți crea o viziune asupra realității pe care îți dorești să o trăiești și de a decide pașii concreți către a ajunge acolo. Vei fi susținut și ghidat de un trainer certificat în Comunicare Nonviolentă cu solide abilități de empatie.

Ce îți aduce?

O sesiune de coaching empatic îți va deschide noi perspective asupra oricărei situații care te preocupă și accesul la resursele tale interioare. În caz că lucrezi pe o relație importantă pentru tine, îți va oferi mai multă înțelegere asupra universului tău interior, asupra celuilalt și asupra dinamicii nevăzute dintre voi, indiferent că este vorba despre partenerul tău de viață, copilul tău, un părinte sau un coleg de serviciu.

Vei pleca cu claritate, cu un profund sentiment de putere interioară și cu strategii concrete pentru a-ți trăi cu adevărat viața conform valorilor și principiilor proprii, și nu ale celorlalți.

Totul e privat și sigur. Dacă alegi o sesiune online, ai avantajul de a putea beneficia de ea oriunde te-ai afla, fiind un serviciu ușor de accesat, rezervat și plătit.

Vei avea parte de cele mai antrenate ”urechi” din România în persoana unui trainer certificat internațional în comunicare nonviolentă, al cărui proces de certificare presupune o durată de 3-5 ani.

Fără angajamente care te constrâng, tu decizi când să apelezi la coach. Ai rezervat o întâlnire, ai primit empatie, claritate și inspirație, rămâi cu încrederea profundă că poți să mergi mai departe cu viața ta în modul pe care tu îl alegi.

Care sunt avantajele?

Un principal avantaj este faptul că ai parte de 60 de minute în care atenția este concentrată exclusiv asupra ta într-un cadru de ascultare empatică. Acest tip de ascultare, pe lângă faptul că este conținător, îți aduce claritate asupra priorităților tale și te pune în contact cu resursele care se află în permanență în interiorul tău.

Dacă alegi o sesiune online, ai avantajul de a putea beneficia de ea oriunde te-ai afla, fiind un serviciu ușor de accesat, rezervat și plătit.

Cu ce este diferit?

Față de un training sau un grup de practică în Comunicare Nonviolentă, aici totul este despre tine, pentru tine și cu tine. Lucrăm cu povestea ta, problema ta, situația ta. Este spațiul tău să te manifești, să te exprimi, să trăiești orice emoție apare în interiorul tău. Tu conduci sesiunea, tu decizi în ce direcție să mergi și cu ce viteză, noi suntem “vehiculul”. Tot ce vei primi pe parcursul sesiunii vei putea pune în aplicare imediat.

Cum se desfășoară o ședință?

O sesiune de coaching durează 60 de minute. Ne vedem față în față sau online, într-un spațiu în care niciunul dintre noi să nu fie întrerupt. Începem prin a identifica ce este pentru tine o prioritate în acest moment, pe ce anume vrei să lucrezi astăzi, ce ți-ai dori să obții până la finalul sesiunii. Apoi, urmează conținutul propriu-zis, în care vei fi ghidat prin întrebări sau printr-un proces specific de Comunicare Nonviolentă să privești situația din diferite perspective, să vezi ce funcționează și ce nu, să îți identifici nevoile și valorile, să intri în contact cu resursele tale. Procesul se încheie prin a identifica cel puțin o acțiune concretă ce poate duce către îmbunătățirea situației.  La final, facem un scurt rezumat a ceea ce ți-ai luat și decidem împreună dacă și când ne vedem data viitoare.


Cine sunt cei care te pot însoți?

Monica Reu

Monica este trainer certificat al Center for Nonviolent Communication din anul 2009 și Solution Focus coach din anul 2015. În 2010, a absolvit în Polonia un program intensiv de mediere prin metoda Comunicării Nonviolente.
Pasiunea ei o reprezintă promovarea și aplicarea CNV în relația de cuplu, parenting și dezvoltare personală, teme pe care le-a abordat în nenumărate conferințe, tabere de familie, workshop-uri, intervenții radio și TV. Alături de soțul ei, dezvoltă conceptul Parents to Lovers, menit să ajute cuplurile să se reconecteze după venirea pe lume a copiilor.
Susține programe de training în companii și organizații, îmbinând Comunicarea Nonviolentă cu Solution Focus coaching. Aceeași combinație o folosește cu succes și în sesiunile de coaching empatic.

Adriana Ceascai

Adriana facilitează workshop-uri de Comunicare Nonviolentă din anul 2016, iar în 2019 a finalizat procesul de certificare internațională ca trainer al Center for Nonviolent Communication.
Convingerea ei este că relația cu sine este primul pas spre alte relații conștiente și împlinite, astfel își dorește să sprijine și să încurajeze oamenii în direcția transformării interioare.
Îi place să susțină femeile în procesul de creștere și conexiune cu sine, însă una dintre cele mai integrate direcții ale muncii ei este relația cu copiii, subiect pe care îl dezvoltă cu multă pasiune atât pentru părinți, cât și pentru educatori.

Alexandru Moldovan

Trainer certificat internațional în Comunicare Nonviolentă din anul 2020, Alexandru Moldovan susține și organizează, încă din anul 2016, workshop-uri, tabere și cursuri de lungă durată, la care au participat mii de persoane din Cluj-Napoca și alte orașe ale României.
A tradus în limba română ”GROK – jocul empatiei”, precum și un curs online în compasiune. Profesional, prin activitatea sa antreprenorială ca trainer, consultant și business-coach, a sprijinit zeci de companii care doreau să ofere un mediu de lucru armonios și motivant angajaților. De asemenea, a condus de-a lungul timpului mai multe ONG-uri în domeniul educației și dezvoltării personale printre care ”Cercetașii României” și ”Fundația Noi – Orizonturi”.

Octavian Istrate

Octavian este trainer certificat al Center of Nonviolent Communication de la începutul anului 2019, după aproape 10 ani de studiu și practică a acestei filosofii de viață.
Una dintre pasiunile sale este să lucreze 1-la-1 cu oameni, sub mai multe forme: coaching, mentorat sau parteneriat empatic. Îl împlinesc profunzimea la care ajung conversațiile și schimbările pe care le vede în clienții săi. Pentru a mai adăuga un instrument de folos în tolba sa, urmează un program de formare în coaching (Solution Focus), care se completează armonios cu metoda Comunicării Nonviolente.
Pe lângă sesiuni 1-la-1, susține cursuri și grupuri de practică pe diverse teme, ariile principale fiind conexiunea cu sine și cum folosim Comunicarea Nonviolentă la locul de muncă.


Care este următorul pas? Dacă îți dorești să începi un demers transformator prin coaching empatic, completează formularul de mai jos. Completarea formularului nu reprezintă un angajament din partea ta. Coach-ul pe care l-ai ales te va contacta și veți avea o convorbire telefonică scurtă în care vei afla mai multe despre abordarea sa personală, veți stabili când și cum vă veți întâlni (live sau online) și vei fi informat despre costul pe ședință.