Copilul, între nevoi și dorințe

București

Atelier pentru părinţi

9 martie 2017 (18:00 – 21:00) – NU MAI SUNT LOCURI

Înțepenit în fața raftului de magazin, copilul vrea jucăria. Și o vrea acum! Și orice încercare a ta de argumentare a faptului că nu ești dispus să o cumperi se soldează cu o reacție vocală din partea lui. Ce faci? O cumperi ca să nu declanșezi “o scenă”? Îl iei cu forța din fața raftului? Mai există și altă opțiune? Oare fericirea lui chiar depinde de jucăria cu pricina? Dacă o cumperi, înseamnă că îl răsfeți? Dacă nu o cumperi, nu cumva îl frustrezi? Se poate termina cu bine o astfel de situație? Cum?

Toți părinții pe care îi cunosc vor să înțeleagă și să contribuie benefic la împlinirea nevoilor copiilor lor. O întrebare care îi pune însă adesea în încurcătură este Care este diferența dintre nevoile reale ale copilului meu și dorințele lui?

Este subiectul pe care îl vom explora în profunzime împreună în acest atelier de trei ore. Vei vedea cum abilitatea ta de a face în orice situație diferența între ce are cu adevărat nevoie copilul tău și preferințele sau dorințele lui de moment te poate ajuta să acționezi mult mai conștient, în beneficiul lui pe termen lung și în beneficiul relației dintre voi. Vei învăța să vezi nevoile valoroase ascunse în spatele oricărei dorințe, dar și să te eliberezi de gândul că, pentru a avea un copil fericit și echilibrat, trebuie să faci în permanență ce vrea el sau să îi cumperi tot ce îți cere, oricând îți cere. De asemenea, vei putea vedea și recunoaște frumusețea oricărei dorințe și comunica eficient și conectat la tine și la copilul tău.

Atelierul va avea loc joi, 9 martie (18:00 – 21:00) la Lumea lui Momo, strada Ipotesti nr. 23, sector 4  Map

Numărul de locuri este limitat, iar fiecare loc este confirmat după achitarea integrală a taxei. Pentru alte detalii folosiţi adresa de mail monica@nonviolenta.org (Monica Reu).

Formator

Monica Reu este fondatorul și președintele Asociației pentru Comunicare Non-Violentă și primul trainer român certificat de Center for Nonviolent Communication. Este formator CNFPA și organizează și conduce workshop-uri de CNV din anul 2004, împărtășind metoda în cursuri deschise, grupuri de practică, tabere de familie, școli și instituții. Pasiunea ei este sprijinirea dascălilor, a părinților și a cuplurilor în implementarea acestui model de comunicare în viața de zi cu zi.

La începutul anului 2010 a dat naștere celui mai transformator program de dezvoltare personală – fiica ei, Emma. La jumătatea aceluiaș an, a demarat programul “Educație empatică – CNV pentru părinți”, din dorința de a împărtăși părinților modul în care Comunicarea Nonviolentă ajută la crearea și consolidarea unei relații bazate pe încredere, respect și empatie, și poate aduce mai multă bucurie şi armonie în viaţa de familie. Până în momentul de față, cursul Educație Empatică s-a bucurat de succes în București, Cluj-Napoca, Brașov, Piatra Neamț, Iaşi, Târgu Mureş, Constanța și… Bruxelles.

O prelungire firească a acestui proiect a reprezentat-o programul “Educație Empatică în școală și grădiniță”, ce a fost susținut până acum la Transylvania College în Cluj Napoca, Casa Montessori din București, Școala Gimnazială din Sînpetru.

Mai multe detalii despre activitatea Monicăi găsiţi pe CLICK

Înscriere

Nu Mai Sunt Locuri

Opțiuni de plată

Taxa de participare: 100 lei de persoană sau 180 lei de cuplu în cazul în care participă ambii părinţi.

1) Transfer bancar:

Asociatia Pentru Comunicare Non-Violenta
Cod fiscal: 23665402
IBAN: RO23RZBR0000060010185464, Raiffeisen Bank Baba Novac

2) Prin PayPal

O Persoana / Cuplu?