Educație Pentru o Viață Împlinită

De la pedepse și recompense la conectare și apreciere

Atelier pentru părinţi

buttonBucurești

2 martie 2016 (18.00 – 21.00)

Atât pedepsele, cât și recompensele sunt modalități de a controla comportamentul copiilor folosindu-ne de faptul că dispunem de mai multă forță fizică și resurse materiale decât ei. Cu cele mai bune intenții, în timp, creăm o condiționare pe termen lung care îi face pe copii să acționeze motivați de frică, vinovăție, rușine sau dorința de a obține un lucru pe care și-l doresc; și nu din faptul că sunt conștienți de valoarea a ceea ce le cerem. Cercetările ultimilor ani din domeniul psihologiei şi neuroştiinţelor vin cu dovezi solide conform cărora educaţia făcută cu rigiditate, critică, umilire, manipulare prin pedepse şi recompense afectează profund şi pe termen lung imaginea de sine şi gradul de încredere în sine al fiinţei umane, precum şi legătura părinte-copil.

În acest atelier vom explora, cu ajutorul comunicării empatice, alternative eficiente la sistemul pedeapsă-recompensă, alternative care crează conectare între părinte și copil și oferă o educație bazată pe valori autentice.

Atelierul va avea loc miercuri, 2 martie (18:00 – 21:00) la Lumea lui Momo,  Strada Grigore Cobalcescu nr. 51, Sector 1  Map

Numărul de locuri este limitat, iar fiecare loc este asigurat după achitarea integrală a taxei. Pentru alte detalii folosiţi adresa de mail madi@nonviolenta.org (Madi Mihalcea).

Formator

Emma Mona

Monica Reu este fondatorul și președintele Asociației pentru Comunicare Non-Violentă și primul trainer român certificat de Center for Nonviolent Communication. Este formator CNFPA și organizează și conduce workshop-uri de CNV din anul 2004, împărtășind metoda în cursuri deschise, grupuri de practică, tabere de familie, școli și instituții. Pasiunea ei este sprijinirea dascălilor, a părinților și a cuplurilor în implementarea acestui model de comunicare în viața de zi cu zi.

La începutul anului 2010 a dat naștere celui mai transformator program de dezvoltare personală – fiica ei, Emma. La jumătatea aceluiaș an, a demarat programul “Educație empatică – CNV pentru părinți”, din dorința de a împărtăși părinților modul în care Comunicarea Nonviolentă ajută la crearea și consolidarea unei relații bazate pe încredere, respect și empatie, și poate aduce mai multă bucurie şi armonie în viaţa de familie. Până în momentul de față, cursul Educație Empatică s-a bucurat de succes în București, Cluj-Napoca, Brașov, Piatra Neamț, Iaşi, Târgu Mureş, Constanța și… Bruxelles.

O prelungire firească a acestui proiect a reprezentat-o programul “Educație Empatică în școală și grădiniță”, ce a fost susținut până acum la Transylvania College în Cluj Napoca, Casa Montessori din București, Școala Gimnazială din Sînpetru.

Mai multe detalii despre activitatea Monicăi găsiţi pe CLICK

Înscriere

Opțiuni de plată

Pentru ca locul tău să fie rezervat, te rog să efectuezi plata taxei în valoare de 100 lei / €25 de persoană sau 170 lei / €40 de cuplu în cazul în care participă ambii părinţi.

1) Prin transfer bancar în contul

Asociatia Pentru Comunicare Non-Violenta
Cod fiscal: 23665402
IBAN: RO23RZBR0000060010185464, Raiffeisen Bank Baba Novac

2) Prin PayPal


O Persoana / Cuplu?