Introducere în Comunicare Nonviolentă – Bacău

Sâmbătă, 4 mai 2019, 11:00-15:00

Pentru a vă introduce în lumea comunicării nonviolente, Proiectul Erasmus+ derulat de ACNV se oprește și în Bacău, după ce, în prealabil, a poposit la Cluj, Brașov, București și Ploiești. Apoi se va îndrepta cu pași hotărâți și jucăuși spre Constanța, Iași și Alunișu. Pentru acest eveniment, gazda și ajutorul nostru va fi Federația Tinerilor din Bacău.

Vă invităm la o sesiune introductivă care va dura 4 ore, adresată tuturor celor care doresc să își îmbunătățească abilitățile de comunicare cu cei din jur (colegi, prieteni, părinți, frați, iubiți etc.) și abilitățile de comunicare cu sine (cum vorbim cu noi înșine, cum abordăm conflictele interioare).

Ne propunem să vă oferim câteva informații și experiențe care să creeze o imagine mai clară asupra a ceea ce înseamnă comunicarea nonviolentă, precum și câteva instrumente de bază pe care le puteți folosi în interacțiunile de zi cu zi. Sesiunea este interactivă, compusă din teorie (20% din timp) și exerciții practice (80% din timp).

Costul:
Această sesiune este gratuită – intenția noastră este ca un număr cât mai mare de oameni să intre în contact cu comunicarea nonviolentă. Vei găsi la noi tot ce ai nevoie: suportul de curs, ceva de scris, și câte ceva de-ale gurii pentru pauza de la jumătatea sesiunii.

Locația:
Locația exactă va fi comunicată personal, prin email, celor care se înscriu.

Despre noi, trainerii:

Adriana Ceascai (Cluj)

Vreau să ofer celor din jurul meu ocazia de a descoperi multiplele beneficii pe care eu le simt datorită Comunicării Nonviolente. De aceea am decis să intru în procesul de certificare internațională cu ”Center for NonViolent Communication” și să împărtășesc Comunicarea Nonviolentă. Direcțiile pe care mă concentrez sunt relația cu propria persoană, relația de cuplu și relația părinte copil. Pe acestea le consider miezul unei vieți împlinite.

Locuiesc în Cluj unde sunt mama a doi copii și am o relatie de cuplu stabilă și durabilă bazată pe încredere, iubire și respect. Cred că prin Comunicare Nonviolentă reușesc să îi văd pe oamenii din jurul meu ca ființe complete și integre, astfel relațiile mele sunt profunde și împlinitoare.

Îmi place să lucrez cu mine și să mă descopăr, să mă cresc și să mă dezvolt ca ființă, de aceea prețuiesc ajutorul eficient în conectare cu mine însămi pe care l-am găsit în Comunicarea Nonviolentă.

Octavian Istrate (Iași)

Am intrat în contact cu comunicarea nonviolentă în anul 2010, iar în primii ani am folosit-o doar pe plan personal, în relațiile importante din viața mea și în activitatea profesională de atunci. Apoi, în 2017, am început să ajut și alte persoane să o integreze prin cursuri, ateliere și grupuri de practică. De la începutul anului 2019 sunt trainer certificat CNVC.

În acest moment aria mea principală de interes este conexiunea cu sine, ajutând participanții să își îmbunătățească relația cu ei înșiși. Ariile secundare de interes sunt integrarea comunicării nonviolente în organizații, și medierea între două persoane aflate în conflict.

Îmi desfășor cea mai mare parte a activității în Iași și București, dar sunt prezent și online, printr-un grup de practică lunar, la care pot participa toți cei interesați, indiferent de zona în care locuiesc.

Înscriere:

Momentan toate locurile s-au ocupat. Însă, din experiența noastră anterioară, am observat că nu toți participanții confirmă sau pot ajunge la eveniment, ceea ce duce la eliberarea câtorva locuri. Dacă dorești, te rugăm înscrie-te pe lista de așteptare, și te vom anunța imediat cum se eliberează un loc pentru tine: