Silvia Pavalache

candidat în proces de certificare la Center for Nonviolent Communication

Prima interacțiune cu Comunicarea Nonviolentă a fost in 2010, când a participat la un training organizat în București de Monica Reu și Ian Peatey. A plecat acasă cu speranță și încredere că există un limbaj pe care ar putea să îl folosească pentru a avea relații armonioase cu oamenii importanți din viața ei.

De-a lungul timpului, a participat și la alte workshop-uri de CNV, însă înțelegerea a început să prindă rădăcini adânci în urma participării în mod regulat la grupul de practică organizat de Ian.

În urmă cu doi ani, în timpul unui IIT (curs International Intensiv de CNV), a avut revelația că, în orice relație, fie că e vorba de cea cu sine sau cu ceilalți, primul lucru de care ai nevoie este CONECTARE.

În 2016, când a hotărât să își ia o perioadă în care să se conecteze cu cele mai profunde nevoi ale ei, i-a devenit clar că iși dorește să împărtășească CNV și că se vede făcând asta toată viața.

Astfel, în vara lui 2016 a început să țină sesiuni private de Comunicare Nonviolentă și să lucreze la un proiect alături de prietena și colega ei de la Cluj, Adriana Ceascai: Frumusețea Rivalității dintre Femei.

Silvia este în proces de certificare ca Trainer la Center for Nonviolent Communication din Statele Unite și în Asociația pentru Comunicare Nonvioletă ca membru în consiliul de conducere.

Din 2017, ține cursuri de Introducere în Comunicare Nonvioletă și un grup de practică lunar, pentru a oferi sprijin celor ce iși doresc să integreze acest limbaj al compasiunii.