Cărți CNV

Comunicarea Nonviolentă, un limbaj al vieții
Marshall B. Rosenberg

Ponte – limba română
[easyazon_link asin=”1892005034″ locale=”UK” new_window=”default” tag=”nw08-21″ add_to_cart=”default” cloaking=”default” localization=”default” nofollow=”default” popups=”default”]Amazon – English Version[/easyazon_link]

• Exprimă-te astfel încît să fii auzit și respectat;
• Învață să reduci tensiunea și stresul în orice situație;
• Întărește-ți relațiile cu familia, prietenii și colegii;
• Transformă furia și conflictul în încredere și cooperare.

De ce ai nevoie de Comunicarea Nonviolentă – un limbaj al vieții?

Petreci la slujbă o mare parte din zi, uneori mai mult decît cu familia ori cu prietenii apropiați. Iar dacă ești tipul workaholic, cu atît mai mult! Așadar, un climat liniștit la locul de muncă, favorabil comunicării, n-ar trebui să fie ceva facultativ, ci regula cotidiană. Sau mărturisește: de cîte ori nu ți s-a întâmplat ca un coleg să dea buzna în birou, cu o falcă-n cer și una-n pământ, decretând: „Azi nu vorbiți cu mine!” S-a zis cu armonia, gata cu amabilitațile, bun venit replici scurte și tăioase!

Un scenariu asemănător se poate aplica și pentru relațiile din afara locului de muncă, fie că ne gândim la partenerul de viață sau la oricare altă persoană din cercul intim. Tendința fiecăruia dintre noi e de a răspunde la violență cu aceeași monedă. Însa de cîte ori ai simtit, pe propria-ți piele, cît de neproductivă poate fi o astfel de reacție? Există două variante pe care le-ai putea utiliza: să continui în același ritm, asumîndu-ți astfel riscul unor relații compromise, ori să aplici regula celor patru pași pentru comunicarea nonviolentă, descrisă în cartea lui Rosenberg – îți vei oferi în acest fel șansa unui limbaj și a unei atitudini inovatoare.


Cărți CNV în limba engleză

Getting Past the Pain Between Us: Healing and Reconciliation Without Compromise
de Marshall B. Rosenberg

[easyazon_link asin=”1892005077″ locale=”UK” new_window=”default” nofollow=”default” tag=”nw08-21″ add_to_cart=”default” cloaking=”default” localization=”default” popups=”default”]Disponibilă pe Amazon.[/easyazon_link]

Această carte este un extras dintr-un atelier al lui Marshall Rosenberg. Prin jocurile de rol și exemplele din viața de zi cu zi, el oferă pașii necesari pentru a transforma durerea, depresia, rușinea și conflictul în comunicare sinceră, conectare și vindecare emoțională.

 

The Heart of Social Change
de Marshall Rosenberg

[easyazon_link asin=”1892005107″ locale=”UK” new_window=”default” nofollow=”default” tag=”nw08-21″ add_to_cart=”default” cloaking=”default” localization=”default” popups=”default”]Disponibilă pe Amazon[/easyazon_link]

Marshal ne arată cum am putea aduce o schimbare în lumea noastră prin cultivarea principiilor Comunicării Nonviolente; cum să facem diferența între nevoile umane de bază pe care vrem să ni le împlinim și strategiile la care recurgem pentru a face acest lucru; dar și cum să ne conectăm profund cu valorile care ne motivează implicarea în schimbarea socială.

 

We Can Work It Out
de Marshall Rose

[easyazon_link asin=”1892005123″ locale=”UK” new_window=”default” nofollow=”default” tag=”nw08-21″ add_to_cart=”default” cloaking=”default” localization=”default” popups=”default”]Disponibilă pe Amazon[/easyazon_link].

În cei peste 40 de ani de mediere a conflictelor – între părinți și copii, soți și soții, manageri și angajați, poliție și cetățeni și grupuri aflate în conflict de peste tot în lume – Marshall Rosenberg a învățat că este posibil să rezolvi conflictele într-un mod pașnic și spre satisfacția tuturor. Nu este un compromis – este o conectare de calitate, plină de grijă și respect pentru părțile implicate în conflict.

 

Raising Children Compassionately
de Marshall Rosenberg

[easyazon_link asin=”1892005093″ locale=”UK” new_window=”default” nofollow=”default” tag=”nw08-21″ add_to_cart=”default” cloaking=”default” localization=”default” popups=”default”]Disponibilă pe Amazon[/easyazon_link].

O broșură în care Marshall Rosenberg aduce părinților modalități de conectare cu copiii lor, cu exemple din propria sa relație cu băieții săi.

 

Words That Work in Business
de Ike Lasater

[easyazon_link asin=”1892005018″ locale=”UK” new_window=”default” nofollow=”default” tag=”nw08-21″ add_to_cart=”default” cloaking=”default” localization=”default” popups=”default”]Disponibilă pe Amazon[/easyazon_link].

Ike Lasater, fost avocat devenit mediator, arată în acest manual cum putem folosi principiile comunicării nonviolente pentru:
– a ne bucura mai mult de ziua de lucru
– a gestiona eficient conversațiile dificile
– a reduce conflictele și stresul la locul de muncă
– a crește randamentul individual și al echipei
– a oferi și primi feedback semnificativ

 

The Compassionate Classroom
de Sura Hart și Victoria Kindle Hodson

[easyazon_link asin=”1892005069″ locale=”UK” new_window=”default” nofollow=”default” tag=”nw08-21″ add_to_cart=”default” cloaking=”default” localization=”default” popups=”default”]Disponibilă pe Amazon[/easyazon_link].

Cartea oferă uneltele necesare pt a crea un mediu de învățare în care se asigură siguranța emoțională și calitatea relațiilor; se urmărește creșterea încrederii, reducerea conflictelor, îmbunătățirea cooperării și maximizarea potențialului fiecărui elev.

Respectful Parents, Respectful Kids
de Sura Hart și Victoria Kindle Hodson

[easyazon_link asin=”1892005220″ locale=”UK” new_window=”default” nofollow=”default” tag=”nw08-21″ add_to_cart=”default” cloaking=”default” localization=”default” popups=”default”]Disponibilă pe Amazon[/easyazon_link].

Această carte oferă părinților 7 modalități simple pentru a descoperi respectul reciproc în relațiile cu proprii copii pentru: stabilirea unor limite ferme, fără a utiliza cereri sau constrângere; obținerea respectului reciproc, fără a fi supus; prevenirea, reducerea și rezolvarea cu succes a conflictelor; încurajarea copiilor să se deschidă, să coopereze, și să realizeze pe deplin potențialul lor; transformarea căminului într-un „zonă fără învinovățiri”, unde încrederea prosperă.

Parenting From Your Heart
de Inbal Kashtan

[easyazon_link asin=”1892005085″ locale=”UK” new_window=”default” nofollow=”default” tag=”nw08-21″ add_to_cart=”default” cloaking=”default” localization=”default” popups=”default”]Disponibilă pe Amazon[/easyazon_link].

Inbal Kashtan preia principiile comunicării non-violente create de Marshall Rosenberg și le reinterpretează pentru a oferi părinților unelte și idei care să-i ajute în interacțiunea cu copiii lor.

 

Peaceful Living
de Mary Mackenzie

[easyazon_link asin=”1892005190″ locale=”UK” new_window=”default” nofollow=”default” tag=”nw08-21″ add_to_cart=”default” cloaking=”default” localization=”default” popups=”default”]Disponibilă pe Amazon[/easyazon_link].

Cartea conține 366 de meditații zilnice, bazate pe principiile și conștiința comunicării nonviolente și poate fi ceea ce ai nevoie pentru „transformarea relațiilor, alinarea durerii și descoperirea vieții din spatele celor mai solicitanta situații.”

 

The Empathy Factor
de Marie R. Miyashiro

[easyazon_link asin=”1892005255″ locale=”UK” new_window=”default” nofollow=”default” tag=”nw08-21″ add_to_cart=”default” cloaking=”default” localization=”default” popups=”default”]Disponibilă pe Amazon[/easyazon_link].

Bazându-se pe cercetările din domeniul neuroștiinței, inteligenței emoționale și teoria organizațiilor, Miyashiro oferă, pe lângă detalii reale din lumea afacerilor, un plan practic prin care se poate aduce într-o companie puterea transformatoare a empatiei.

 

I Hear You, But …
de Rick Goodfriend

[easyazon_link asin=”1448645522″ locale=”UK” new_window=”default” nofollow=”default” tag=”nw08-21″ add_to_cart=”default” cloaking=”default” localization=”default” popups=”default”]Disponibilă pe Amazon[/easyazon_link].

„Sfaturile [lui Goodfriend] vă vor ajuta să aveți o comunicare și ascultarea eficiente, mai pașnice și satisfăcătoare, mai ușoare și mai puțin stresante, în relațiile personale și de afaceri, cu foștii și chiar cu socrii. Învățați să folosiți abilitățile de comunicare proactivă, în loc de reactivă. Puteți avea relații mai ușoare și mai apropiate folosind aceste sfaturi ușor de aplicat. Informațiile sunt scurte, ușor de utilizat și extrem de eficiente.”

 

Eat By Choice Not By Habit
de Sylvia Haskvitz

[easyazon_link asin=”1892005204″ locale=”UK” new_window=”default” nofollow=”default” tag=”nw08-21″ add_to_cart=”default” cloaking=”default” localization=”default” popups=”default”]Disponibilă pe Amazon[/easyazon_link].

„Combinând sfaturile dietetice de specialitate cu conștiința Comunicării Nonviolente (CNV), acest manual vă învață cum să mâncați pentru că alegeți să faceți asta, nu din obișnuință, schimbând modul în care vedeți mâncarea și alegerile voastre alimentare. În loc de o dietă „moft” prohibitivă, cititorii învață să caute mai adânc în conștiința lor emoțională, care stă la baza modelelor noastre alimentare. Aflați strategii practice pentru a pune punct obiceiurilor alimentare nesănătoase prin a deveni constienti de nevoile voastre reale în acest moment. Reînvățați să vă bucurați de senzațiile, gusturile și mirosurile mâncărurilor sănătoase.”

 

Graduating From Guilt
de Holly Michelle Eckert

[easyazon_link asin=”1892005239″ locale=”UK” new_window=”default” nofollow=”default” tag=”nw08-21″ add_to_cart=”default” cloaking=”default” localization=”default” popups=”default”]Disponibilă pe Amazon[/easyazon_link].

„Trecând printr-un proces simplu de șase pași, Holly Eckert vă ajută să vă ‘absolviți’ de vină și să vă bucurați de iertare, acceptare de sine și încredere.
Folosind exemple din viața reală și pași din procesul Comunicării Nonviolente, veți învăța:
– cum să vă ‘absolviți’ de vina care vă epuizează emoțional
– să reduceți la tăcere criticul interior
– să aveți grijă de propriile nevoi fără a vă simți egoiști
– să vă iertați pentru greșelile din trecut
– să impuneți limite sănătoase
– să reparați cu succes relațiile distruse”

 

The Traps of Nonviolent Communication
de Kendra Gettel

[easyazon_link asin=”B00IH0PPFK” locale=”UK” new_window=”default” nofollow=”default” tag=”nw08-21″ add_to_cart=”default” cloaking=”default” localization=”default” popups=”default”]Disponibilă pe Amazon[/easyazon_link].

Uneori, oricâtă comuniare nonviolentă ai învăța, nu reușim să găsim o sluție pentru una sau mai multe situații ce apar în viața noastră. Putem trece peste aceste blocaje prin conștientizarea unor capcane în care cădem odată cu începerea practicării CNV.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save