24 de ore din viața mea – Traineri

Adriana Ceascai

Vreau să ofer celor din jurul meu ocazia de a descoperi multiplele beneficii pe care eu le simt datorită Comunicării Nonviolente. De aceea am decis să intru în procesul de certificare internațională cu ”Center for NonViolent Communication” și să împărtășesc Comunicarea Nonviolentă. Direcțiile pe care mă concentrez sunt relația cu propria persoană, relația de cuplu și relația părinte copil. Pe acestea le consider miezul unei vieți împlinite.

Locuiesc în Cluj unde sunt mama a doi copii și am o relatie de cuplu stabilă și durabilă bazată pe încredere, iubire și respect. Cred că prin Comunicare Nonviolentă reușesc să îi văd pe oamenii din jurul meu ca ființe complete și integre, astfel relațiile mele sunt profunde și împlinitoare.

Îmi place să lucrez cu mine și să mă descopăr, să mă cresc și să mă dezvolt ca ființă, de aceea prețuiesc ajutorul eficient în conectare cu mine însămi pe care l-am găsit în Comunicarea Nonviolentă.

Alexandru Moldovan

Am o carieră extinsă ca trainer de soft-skills, dublată de experiență internațională în consultanță și strategie de resurse umane în industrii precum: automotive, producție, IT sau bancară. Sunt recomandat pentru dedicația de a împlini obiectivele clienților mei și în crearea de experiențe de învățare pe termen lung.

Am „găsit” Comunicarea Nonviolentă în 2015 citind-o ca și tehnică de parenting. De atunci mi-am dorit să împărtășesc această tehnică la cât mai multă lume, devenind însă un mod de viață.

Mă aflu în ultima fază a procesului de certificare internațională ca și trainer în Comunicare Nonviolentă. În ultimii 3 ani am împărtășit conceptele și stilul de viață propus de comunicarea nonviolentă în Cluj și în România.

Luiza Ștefan

 

De când am descoperit Comunicarea Nonviolentă, acum 10 ani, am integrat-o în munca mea de psiholog si psihoterapeut practician din București. Mi-a fost aproape de inimă pentru că m-a învățat despre compasiune, bunătate, acceptare, respect. În ultimul an, am ținut grupuri de introducere în Comunicarea Nonviolentă și am avut marea bucurie să văd că aceasta este o cale prin care oamenii cresc calitatea relațiilor personale și, implicit, a vieții lor.

Mira Loghin

Mira Loghin este fondatorul și vizionarul Lumea lui MOMO,  primul Centrul de Educație Alternativă, deschis in Bucuresti in anul 2011 și care din 2013 își dezvoltă conceptul educațional cu ajutorul Comunicării Nonviolente. După o îndelungată experiență în managementul comunicării, cu studii în pedagogie, istorie și comunicare, Mira a decis să isi urmeze pasiunea – educația si copiii. Pentru ea totul a început odată cu venirea pe lume a fiului său Zoran care spune că i-a dat curajul să își schimbe viața, dar mai ales felul în care alege să contribuie in mod benefic la vietile oamenilor. Locul ei preferat este printre părinți și copii, la joacă sau la îndrumat familiile să crească. Pentru că și ea aici crește cel mai mult.

Cu o mentalitate de explorator, de peste aproape 10 ani Mira studiază, ascultă, observă, experimentează și crează programe educaționale destinate copiilor si părintilor. Și singurul lucru cu care nu se joacă este siguranța emoțională a copiilor. Pentru că atunci când copiii sunt acceptați și iubiți necondiționat, lumea chiar devine un loc mai bun pentru fiecare.

Din 2013, prin intâlnirea transformatoare cu principiile Comunicării Nonviolente create de psihologul Marshal Rosenberg, a descoperit nu doar o cale de dezvoltare personală și relațională, ci un mod de a trăi și a privi viața, o stare de spirit care o ține conectată la ceea ce se petrece în ea și în ceilalți.  În urma cu 4 ani, a ales să dea un nou sens creșterii sale, și a început procesul de formare ca Trainer Certificat în Comunicarea Nonviolentă, cu intenția de a contribui la starea de bine, la armonia din viețile adulților și copiilor.

Oana Baculea

Pasiunea mea pentru Comunicarea Nonviolentă a luat amploare în anul 2015 odată cu participarea la primul training internațional de Comunicare Nonviolentă organizat în România.

Deși îmi desfășor activitatea în cadrul administrației publice ieșene, particip cu mult interes la activitatile Asociatiei de Comunicare Nonviolentă cu scopul de a învăța și integra tehnicile de Comunicare Nonviolentă atât în spațiul privat cât și cel public.

Doresc să împărtășesc instrumentele Comunicării Nonviolente într-un spațiu cât mai larg, principalul segment de interes fiind conectarea cu propria persoană prin parcurgerea conștientă a celor 4 pași din proces cât și în medierea conflictelor dintre două persoane.

Oana Răgălie

Sunt un om entuziasmat de Comunicarea Nonviolentă pe care o studiez de peste 2 ani prin Asociația de Comunicare Nonviolentă din România sau prin cursuri internaționale. În ultimul an, am început să împărtășesc acest concept în București prin traininguri dedicate în special adulților interesați de a se dezvolta personal. Am experiență de peste 10 ani în domeniul financiar-bancar, în vânzări, dezvoltare de business și strategie, domeniu pe care l-am părăsit pentru a mă putea dedica lucrurilor care îmi aduc bucurie și prin care pot contribui în comunitatea și mediul în care trăiesc.

Octavian Istrate

Am intrat în contact cu comunicarea nonviolentă în anul 2010, iar în primii ani am folosit-o doar pe plan personal, în relațiile importante din viața mea și în activitatea profesională de atunci. Apoi, în 2017, am început să ajut și alte persoane să o integreze prin cursuri, ateliere și grupuri de practică. De la începutul anului 2019 sunt trainer certificat CNVC.

În acest moment aria mea principală de interes este conexiunea cu sine, ajutând participanții să își îmbunătățească relația cu ei înșiși. Ariile secundare de interes sunt integrarea comunicării nonviolente în organizații, și medierea între două persoane aflate în conflict.

Îmi desfășor cea mai mare parte a activității în Iași și București, dar sunt prezent și online, printr-un grup de practică lunar, la care pot participa toți cei interesați, indiferent de zona în care locuiesc.

Raluca Sadula

Sunt absolventă de Comunicare şi Relații Publice, pasionată de Comunicare Nonviolentă și trăiesc în București. Am descoperit în propria căutare interioară bogăția şi puterea pe care ne-o aduc conectarea cu noi înşine şi conectarea cu ceilalți. Din dorința de a înțelege cum ne poate fi mai bine împreună şi a ne păstra esența umană, am început studiile în psihologie, Analiză Tranzacțională şi Comunicare Nonviolentă. Odată cu maternitatea, nevoia de a contribui activ la o lume mai bună a devenit şi mai puternică. Cred cu tărie că exersarea Comunicării Nonviolente poate schimba lumea şi crea punți între noi chiar şi acolo unde pare aproape imposibil.