Când copiii spun NU

Cum ajungem de la refuz la dorinţă de cooperare

Atelier pentru părinţi cu Monica Reu

Timişoara, vineri, 5 iunie

17:30 – 20:30

 

“Nu” este fără îndoială unul dintre cele mai des auzite cuvinte în relaţia dintre părinte şi copil… Şi probabil unul dintre cuvintele care trezesc cele mai multe conflicte şi blocaje de comunicare.

În jurul vârstei de doi ani, copilul îl descoperă pe “nu”… şi, spre exasperarea părinţilor, pare că între ei se naşte o prietenie ce va dura o viaţă. Însă cam tot atunci, părinţii încep să spună mult mai des “nu” copilului lor. Frustrare, furie, nervi tociţi de ambele părţi. Sentimente puternice ies la lumină atât în copil, cât şi în părinţi, când se confruntă cu un refuz tranşant sau o interdicţie. Dinamica ce se instalează acum poate avea efecte pe termen lung asupra relaţiei dintre ei.

  • Cum putem, ca părinţi, să ne raportăm mai sănătos la “nu-urile” copiilor noştri?
  • Cum putem transforma “nu-urile” copiilor în disponibilitate de cooperare?
  • Cum putem trasa limite în relaţia cu copiii fără a recurge la “nu e voie”?
  • Cum putem transforma un “nu” într-o oportunitate de conectare?

Sunt întrebările pe care le vom aborda în cadrul acestui workshop adresat tuturor cadrelor didactice şi părinţilor ce îşi doresc să clădească alături de copiii lor o relaţie armonioasă şi de cooperare de o viaţă.

Atelierul va avea loc vineri, 5 iunie (17:30 – 20:30) la sediul Babel Education, spl. Tudor Vladimirescu nr. 9/9.

Taxa de participare: 85 lei/persoana sau 150 lei/cuplu (in cazul in care participa ambii parinti). Clientii Babel beneficiaza de un tarif special de 70 lei/persoana sau 130 lei/cuplu (in cazul in care participa ambii parinti).

Pentru inscrieri si alte detalii folosiţi adresa de mail folosiţi adresa de e-mail office@babelcenter.ro sau nr. de telefon 0722230452 (Manuela Murariu).

 

Trainer            

Monica Reu este fondatorul si presedintele Asociatiei pentru Comunicare Non-Violenta si primul trainer roman certificat de Center for Nonviolent Communication. Este formator CNFPA si organizeaza si conduce workshop-uri de CNV din anul 2004, impartasind metoda in cursuri deschise, grupuri de practica, tabere de familie, scoli si institutii. Pasiunea ei este sprijinirea dascalilor, a parintilor si a cuplurilor in implementarea acestui model de comunicare in viata de zi cu zi.

La inceputul anului 2010 a dat nastere celui mai transformator program de dezvoltare personala – fiica ei, Emma. La jumatatea aceluias an, a demarat programul “Educatie empatica – CNV pentru parinti”, din dorinta de a impartasi parintilor modul in care Comunicarea Nonviolenta ajuta la crearea si consolidarea unei relatii bazate pe incredere, respect si empatie, si poate aduce mai multă bucurie şi armonie în viaţa de familie. Pana in momentul de fata, cursul Educatie Empatica s-a bucurat de succes in Bucuresti, Cluj-Napoca, Brasov, Piatra Neamt, Constanta si… Bruxelles.

O prelungire fireasca a acestui proiect a reprezentat-o cursul “Educatie Empatica in scoala si gradinita”, ce a fost sustinut pana acum la Transylvania College in Cluj Napoca, Casa Montessori din Bucuresti, Scoala Gimnaziala din Sinpetru.

Mai multe detalii despre activitatea Monicăi, testimoniale, Comunicarea Empatică şi activitatea Asociatiei pentru Comunicare Nonviolentă găsiţi pe www.nonviolenta.org.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.