Comoara din Noroi

buttonBucurești

Curs de Comunicare Nonviolentă pentru Cupluri

20-21 martie 2015

Care sunt cele mai mari provocări în convieţuirea cu partenerul tău de viaţă?
Majoritatea celor care sunt într-o relaţie au, din când în când, conflicte. Adesea, acestea pornesc de la lucruri mărunte: vasele murdare, scaunul de toaletă, treburi casnice care nu au fost duse la îndeplinire aşa cum ne-am înţeles.

Credinţa noastră este că orice conflict, mai mic sau mai mare, este o şansă de a învăţa şi de “a creşte” împreună. Însă ratăm aceste şanse în clipa în care permitem lucrurilor mărunte să devină certuri scăpate de sub control sau, dimpotrivă, ţinem totul în noi pentru a nu da naştere unei discuţii în contradictoriu.

Pe parcursul acestui workshop vom explora o altă cale, lucrând cu o abordare numită Comunicare Nonviolentă (CNV) – un instrument de rezolvare a conflictelor şi de transformare personală conceput de doctorul în psihologie Marshall Rosenberg.

Obiective

În urma acestui curs, vei putea să…

  • gestionezi certurile fără a le înrăutăţi
  • te exprimi într-un mod pe care nu îl vei regreta mai târziu
  • îţi asculţi partenerul chiar şi atunci când se exprimă într-un mod pe care s-ar putea să-l regrete mai târziu
  • descoperi ce se întâmplă de fapt la nivelul sentimentelor şi nevoilor tale şi ale partenerului tău
  • te bucuri mai mult de relaţia voastră

Modul de lucru

Ne dorim ca acest workshop să fie o experienţă transformatoare, dar în acelaşi timp plăcută, o şansă de a cunoaşte şi a împărtăşi experienţe cu alte cupluri. Vom crea un mediu cald şi sigur, în care vom învăţa prin exerciţii, jocuri de rol şi discuţii libere.

Nu este necesară cunoaşterea prealabilă a principiilor Comunicării Nonviolente, însă dacă doreşti să urmăreşti o introducere susţinută de Marshall însuşi, găseşti aici o prezentare gratuită free video presentation.

Detalii logistice

Program:

Vineri 20 martie, între orele 18:30-21:30
Sâmbătă 21 martie, între orele 09:30 – 18:00

Participanţii vor avea în permanenţă la dispoziţie cafea, ceai, apă, fructe şi gustări uşoare.

Adresa:

În ambele zile ne vom întâlni in strada Șipotul Fântânilor, nr. 15 (zona Cișmigiu, aproape de Conservator)

Traineri: Monica Reu Și Ian Peatey

Ian şi Mona sunt căsătoriţi din anul 2009 şi da, li le mai întâmplă şi lor să aibă conflicte, în ciuda faptului că sunt amândoi traineri certificaţi ai Center for Nonviolent Communication (www.cnvc.org). Împreună, au o minune de fetiţă de cinci ani, pe nume Emma. Tot împreună, conduc Asociaţia pentru Comunicare Non-violentă.Dacă Monica este o fină cunoscătoare şi iubitoare a limbii române, cunoştinţele lui Ian în materie se reduc la “pisi”, “dinozaur”, “cuţu” şi alte câteva cuvinte din cărţile de căpătâi ale Emmei. Din acest motiv, el va vorbi în limba lui Shakespeare şi, în măsura în care va fi nevoie, ceea ce va spune şi va auzi va fi tradus

Vă aşteptăm cu drag.

Inscriere

Opțiuni de plată

Taxa de participare la acest workshop este de RON 700 /cuplul.

Transfer bancar:
Asociatia Pentru Comunicare Non-Violenta
Cod fiscal: 23665402
IBAN: RO23RZBR0000060010185464, Raiffeisen Bank Baba Novac


Testimoniale

“Servus Mona. Ieri, eu si sotul meu, dupa ce ne-am intors de la Comoara din noroi,  am avut o discutie foarte buna pe diverse aspecte de lamurit, atat din trecut cat si situatii care s-au intamplat ieri cu cei mici ai nostri. Am discutat civilizat si cu multa intelegere. Se poate si mai bine dar comparat cu trecutul eu am vazut progres din partea amandurora. Tine numai de noi amandoi sa ramanem in acest dialog de calitate. Multumesc frumos pentru ca ati inchegat un asa seminar J Saptamana faina.” Cristina.

“Ah, neaparat sa mergeti la curs. Noi am fost weekendul trecut, desi avem o relatie minunata la care lucram de cativa ani cu mult succes. Acest curs aduce conectarea in cuplu cu blandete, cu iubire, cu intelegere unul fata de celalalt, ne pune unul in bratele celuilalt pe pozitii stabile ale fiecaruia. Relatia de cuplu devine un dans in care fiecare sta bine pe propriile picioare si colaborarea dintre parteneri creaza dansul armonios. Eu sunt foarte recunoscatoare ca Monica si Ian ofera acest curs… e o binefacere pentru oricine isi doreste o viata fericita in cuplu. Iar eu, ma bucur in plus de acest curs, pentru ca imi doresc in jurul meu oameni fericiti si impliniti. Mai cred deasemenea ca o viata fericita si plina de empatie si conectare intre parteneri este baza familiei, intr-o astfel de familie si copiii cresc mai liberi si mai fericiti. Pentru asa ceva suntem datori sa lucram la relatia cu partenerul… Asa ca luati-va avant si mergeti la cursul de cupluri ca nu doare, dimpotriva…” Oltea