Conectarea cu Adolescenţii

București

Curs de comunicare empatică pentru părinţi de copii între 12 – 18 ani

17, 24, 31 octombrie, 7, 14 noiembrie (18.30-21.30)

Ca părinți, dorința noastră este ca ei să aibă nevoie de noi; ca adolescenți, dorința lor este să nu mai aibă nevoie de noi. Conflictul este real; avem de-a face cu el în fiecare zi pe măsură ce îi ajutăm pe cei pe care îi iubim să devină independenți. (Haim Ginott)

Cursul se adresează părinților de adolescenţi care vor să (re)descopere cum să comunice eficient şi armonios cu fiii și fiicele lor. Adolescenţa este poate cea mai sensibilă perioadă din viaţa fiinţei umane: plină de schimbări, plină de întrebări majore, plină de trăiri de maximă intensitate.  De multe ori, relaţia dintre copii şi părinţi se tensionează, iar aceştia din urmă se simt depășiți ori neputincioși în încercarea de a mai găsi o punte de legătură cu cei cărora le-au dat viaţă.

“Conectarea cu adolescenţii” oferă părinților un cadru sigur şi prietenos în care să poată împărtăși din neliniștile lor și în care să primească informații despre psihologia şi natura adolescenților, și despre un model de comunicare transformator şi constructiv. La baza acestui program se află filozofia şi instrumentul de relaţionare dezvoltat de doctorul în psihologie Marshall Rosenberg, Comunicarea Nonviolentă.

Structura

Cursul se desfășoară pe parcursul a 5 întâlniri săptămânale, după cum urmează:

  • Joi, 17 octombrie, 18:30-21:30: Cum e să fii părinte de adolescent
  • Joi, 24 octombrie, 18:30-21:30: Specificul vârstei adolescenţei
  • Joi, 31 octombrie, 18:30-21:30: Principiile de bază ale Comunicării Nonviolente şi aplicarea lor în relaţia cu adolescenţii
  • Joi, 7 noiembrie, 18:30-21:30: Empatia – cum te ajută în relația cu copilul tău și cu tine însuți
  • Joi, 14 noiembrie, 18:30-21:30: Importanţa aprecierii şi recunoştinţei în relaţiile care contează

Formatori

Monica Reu este fondatorul si preşedintele Asociaţiei pentru Comunicare Non-Violentă si primul trainer român certificat de Center for Nonviolent Communication. Este formator CNFPA si organizează si conduce workshop-uri de CNV din anul 2004, împărtăşind metoda in cursuri deschise, grupuri de practică, tabere de familie, şcoli şi instituţii. Pasiunea ei este sprijinirea dascălilor, a părinţilor si a cuplurilor în implementarea acestui model de comunicare in viata de zi cu zi.

În anul 2010, a demarat programul “Educaţie empatică – CNV pentru părinţi”, din dorinţa de a împărtăşi părinţilor modul in care Comunicarea Nonviolentă ajută la crearea şi consolidarea de relaţii bazate pe încredere, respect şi empatie, şi poate aduce mai multă bucurie şi armonie în viaţa de familie. Mai multe detalii despre Monica şi activitatea ei găsiţi pe www.nonviolenta.org.

Luiza Ştefan este psiholog cu drept de liberă practică certificat de Colegiul Psihologilor Români din 2007. Are formare în psihologie educaţională şi psihoterapie. Lucrează ca și consilier psihopedagogic în școală, dar și în practica privată, ca psihoterapeut. Este pasionată de înțelegerea relațiilor părinți – copii. Din 2008, a ținut ateliere de psiho-educație pentru părinți pe teme precum: dezvoltarea inteligenței emoționale a copiilor, comunicarea cu copiii, nevoile și dorințele copiilor, criza de opoziție la copiii preșcolari.

A descoperit Comunicarea Nonviolentă în 2008, prin cărțile lui Marshall Rosenberg (la care a rezonat puternic) și prin intâlnirea plină de inspirație cu Monica Reu.  De atunci, se străduiește să aplice în viața ei acest tip de comunicare autentică (de exemplu cu cei doi copii, dintre care unul adolescent), dar și în profesia ei de psiholog școlar și psihoterapeut. Mai multe detalii despre Luiza şi activitatea ei găsiţi pe www.psihologiepentruviata.ro

Locaţie şi preţ

Toate întâlnirile vor avea loc la sediul Asociaţiei pentru Comunicare Non-violentă din Strada Bucovina nr. 1A, bl. L10, etaj 4, ap. 49, sector 3 (Map).

Numărul de locuri este limitat la 12. Pentru înscrieri şi alte detalii, folosiţi adresa de e-mail monica@nonviolenta.org (Monica Reu) sau luizastefan43@yahoo.ro (Luiza Ştefan).

Taxa de curs este de 400 lei, plătibili până la data de 14 octombrie în contul:

Asociaţia Pentru Comunicare Non-Violentă
Cod fiscal: 23665402
IBAN: RO23RZBR0000060010185464, Raiffeisen Bank Baba Novac

1 thought on “Conectarea cu Adolescenţii”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.