Eu, Tu și Relația noastră

Weekend de Comunicare Nonviolentă

30-31 martie 2019, București

Ființele umane sunt creaturi sociale. Purtăm în noi, dorința și pasiunea de a ne conecta profund unul cu celălalt, de a iubi și de a fi iubiți, de a înțelege și de a fi înțeleși. Aceste nevoi sunt universale, iar atunci când rezultă dintr-un spațiu în care ne simțim împliniți, relațiile noastre pot să înflorească.

Se întâmplă adesea să experimentăm conflicte în relațiile noastre. Iar acestea ne aduc sentimente de tristețe, supărare, frustrare, frică, furie, vină, rușine și ne pot face să ne pierdem dorința de a ne conecta în moduri iubitoare, ducând la relații deteriorate și chiar rupte. Și totuși, relațiile au potențialul de a fi cele mai puternice apeluri de trezire pentru descoperirea și iubirea de sine, ca o invitație la o explorare profundă, la ceea ce ne dorim cu adevărat, cum venim în relație și ce creăm.

A fi într-o relație poate fi cea mai mare provocare și cea mai mare bucurie!

Multe obstacole în calea manifestării relațiilor împlinitoare pot fi depășite prin îmbunătățirea comunicării dintre noi. Deschiderea și diversificarea canalelor de comunicare ne ajută să construim încredere și să reducem stresul.

Asociația pentru Comunicarea Nonviolentă vă invită pe 30 și 31 martie 2019 la un exercițiu de explorare a Comunicării Nonviolente în cadrul evenimentului Eu, Tu și Relația noastră. Ne propunem ca în timpul petrecut împreună să vă oferim o bază teoretică, dar și oportunități multiple de practică prin care să conturăm conștiința Comunicării Nonviolente.

Așadar, daca v-ați dori să…

 • știți cum să cereți ceea ce vreți, în timp ce vă aprofundați conexiunea cu ceilalți
 • obțineți mai multă  încredere în modul în care răspundeți la supărare, frică, nerăbdare
 • învățați cum să vă exprimați propriile nevoi, în timp ce îngrijiți și nevoile partenerului vostru sau ale copilului
 • să explorați empatia față de sine și felul în care aceasta vă poate îmbunătăți viața și relația cu ceilalți
 • să aveți mai multă claritate asupra valorilor voastre și cum să le împărtășiți în cuplu

 

Prin temele workshopurilor pe care vi le propunem, intenția noastră este să vă inspirăm suficient cât să priviți principiile Comunicării Nonviolente ca pe un sprijin în relațiile cu voi înșivă și cu ceilalți, ca pe un instrument care vă poate îmbogăți viața! Iar ceea ce am selectat mai jos, sunt doar câteva din provocarile temelor care vă așteaptă:

 • Frumusețea nevoilor. Cum este cel mai eficient să relaționăm cu nevoile noastre.
 • Onestitatea în familie, obstacole și căi de a o susține
 • Jocul sentimentelor si nevoilor. Exersarea ascultarii empatice
 • Muntele recunoștintei, pentru toți cei care au contribuit la omul care sunt astăzi
 • Părinte perfect? Copil fericit?
 • Cum trăiesc eu în valorile în care vreau să îmi cresc familia?

 

O descriere completă a tuturor workshop-urilor puteți găsi aici: Descriere Workshop-uri.

 

 Structura evenimentului Eu, Tu și Relația noastră”-  Weekend de Comunicare Nonviolentă

Evenimentul este deschis atât celor care își doresc să experimenteze pentru prima dată principile Comunicării Nonviolente, precum și celor care au citit cartea lui Marshal Rosenberg, i-au urmărit video-urile, au participat la alte worshopuri, etc. Este structurat pe durata a 2 zile și conține 12 sesiuni independente, susținute de mai mulți traineri. Fiecare zi va fi o combinație echilibrată de conectare în grupul mare, de teorie și practică în grupuri mici, de interacțiune, de împărtășire, de jocuri dar și de socializare.

Vom începe în fiecare zi la ora 10.00 si vom rămâne împreună până la 17.00 și respectiv 16.00. Va urma o agendă completă a evenimentului în care vom prezenta orele și toate temele workshopurilor. O descriere a echipei de traineri puteți citi aici: Echipa de traineri

Locul de desfășurare al evenimentului

Avem o casă spațioasă, primitoare, cu grădină și curte pe Str, Ipotești nr. 23, Sector 4 (zona 11 iunie/Mitropolie)

Costuri

Participarea la Weekend de Comunicare Nonviolentă este gratuită, în limita celor 40 de locuri disponibile pe toată durata evenimentului. Acest lucru este posibil datorită finanțării obținute prin Fondurilor Europene ale programul Erasmus+, dar și voluntariatului oferit de echipa de traineri și de Asociația pentru Comunicare Nonviolentă.

Food & Drinks

În ambele zile ale evenimentului, pauzele includ ceai, apă, fructe, cookies și cafea și sunt oferite cu drag din partea casei. Masa de prânz nu este inclusă,  însă ne bucurăm să venim în întâmpinarea nevoilor voastre și să vă punem la dispoziție variante de restaurante în apropiere sau food delivery. Sperăm ca vremea să fie bună și să ne bucurăm de cât mai multe pauze afară, în curte.

Înscriere și participare

Pentru a ne împlini nevoile de claritate și predictibilitate, am creat un formular online care poate fi completat de orice persoană dornică să participe și pe care îl găsiți la finalul acestei pagini.

Numărul locurilor disponibile este de 40. Este important să rețineți, evenimentul se desfășoara pe durata a 2 zile și nu are opțiunea de înscriere personalizată, respectiv pentru fiecare zi. Astfel cei care se înscriu la acest eveniment, participă deopotrivă sâmbătă și duminică, și nu pot opta doar pentru o zi sau alta.

Dupa completarea formularului, veți primi un email de validare a locului, iar cu o saptamănă înainte de eveniment vă rugăm să ne reconfirmați participarea la adresa de email. În cazul în care, din motive personale intenționați să renunțati la participare, vă rugăm să folosiți aceeași adresă de email pentru a ne informa și anula înscrierea. De locul rămas liber sperăm să se poată bucura un participant din lista de așteptare.

După completarea celor 40 de locuri disponibile, vom deschide o listă de așteptare pentru toate persoanele care ne solicită înscrierea după acest moment. Participanții aflați în lista de așteptare vor fi informați în ordinea înscrierii pe listă, de locurile rămase libere. Pentru confirmări vom prefera comunicarea în scris, respectiv email.

Ce nu știați despre noi

Asociaţia pentru Comunicare Nonviolentă (ACNV) este un ONG ce a luat naștere în anul 2007. ACNV și-a propus ca misiune promovarea Comunicării Nonviolente (proces conceput și dezvoltat de doctorul în psihologie Marshall B. Rosenberg) în societate, sprijinirea celor care învață, practică și răspândesc Comunicarea Nonviolentă în România, crearea unui sistem de promovare a păcii și de rezolvare pașnică a conflictelor. Intenția este de a contribui la o lume în care sistemele, culturile și indivizii sprijină bunăstarea și autonomia tuturor ființelor, cu respect față de trecut, prezent și viitor.

În ultimii 5 ani a început un program activ de sprijinire în formarea de noi traineri certificați în Comunicare Nonviolentă, odată cu organizarea primului International Intensive Training in Romania, care să ajute răspândirea Comunicării Nonviolente în mai multe medii si zone geografice din România. Așa s-a născut și proiectul finanțat de Erasmus+, care cuprinde o serie de 8 evenimente de weekend în 8 locuri diferite din țară și al cărui obiectiv este să contribuie la conștientizarea unui mod diferit de relaționare între oameni cu ajutorul  Comunicării Nonviolente.