GROK Party

Te invităm la o nouă petrecere GROK, în care ne jucăm jonglând cu termeni legaţi de emotii și nevoi. Grok party este un concept de seară educativă, unde, indiferent de cunoștințele tale în termeni emoționali, cu ajutorul câtorva jocuri și a celorlalți participanți, vei rămâne cu o stare de relaxare, precum și cu câteva cuvinte bune de adăugat la vocabularul relațiilor de calitate. Poate chiar și cu o tehnică sau două în a relaționa armonios cu alți oameni.
 
GROK este un set de cărți de joc interactive create cu scopul de a încuraja înțelegerea reciprocă, ascultarea și conectarea într-o formă interactivă și captivantă. La nivel practic, GROK vă poate îmbunătăți relațiile și poate oferi ajutor în rezolvarea conflictelor. La nivel intuitiv, GROK promovează inteligența socială și emoțională și ne dă ocazia să ne exersăm ascultarea empatică.
 
Jocul conține 70 de cărți de sentimente și 70 de cărți de nevoi, și poate fi jucat în 20 de variante. Majoritatea jocurilor GROK implică să “ghicești empatic” starea celor de lângă tine.
 
În acest workshop o să ne împărțim în grupe și vom juca împreună, printre altele Mimă, Poker Empatic, Mesaje greu de auzit.
 
GROK este un neologism inventat în 1961 de scriitorul american Robert A. Heinlein in romanul său SF ”Stranger in a Strange Land”. Actuala sa definiție este ”a înțelege intuitiv si în profunzime”.
Jocul Grok, dezvoltat de doi traineri certificați în Comunicare Nonviolentă din SUA, își propune același lucru: de a ne ajuta să ne dezvoltăm abilitățile empatice într-un mod informal, prin circa 20 de jocuri posibile folosind 140 de cărți de joc.
 
Facilitatori:
 
Lăcrămioara Ocunschi
 
În 2016, în cadrul Academiei de Leadership de la Cercetasii României, am descoperit întâmplător Comunicarea Nonviolentă. Pentru mine a fost ca şi cum m-am regăsit pe mine, aducându-mi un sentiment de “acasă”. Conectarea cu mine m-a ajutat să mă înţeleg şi mai ales să îmi îmbunătăţesc cea mai importantă relaţie: cea cu copilul meu. De atunci o studiez cu emoţie, curiozitate, bucurie şi entuziasm, participând la cursuri, citind articole şi cărţi, ascultând materiale, reflectând şi străduindu-mă zi de zi să o pun în practică în familia mea sau cu colegii şi partenerii mei.
Am o experienţă de 20 ani în management, marketing şi comunicare în companii nationale şi internationale, iar în ultimii ani, mi-am folosit abilităţile pentru a mă implica mai mult în îmbunătățirea vieții copiilor, tinerilor şi adulţilor, în susţinerea educaţiei acestora, precum şi în apărararea și promovarea drepturilor umane, fiind trainer şi membru activ în diferite ONG-uri din România.
În 2018, am început să facilitez ateliere de CNV pentru copiii cercetaşi, dar şi pentru adulţi. Am organizat în Bucureşti un grup de studiu pentru Comunicarea Nonviolentă, iar acum îl continui într-o formulă îmbunătăţită.
Experienţa din facilitarea a zeci de activităţi de educaţie nonformală pentru copii la cercetaşi şi nu numai, m-a inspirat şi mi-a dat încredere să lansez, în 2019, proiectul Şcoala de Dresat Dragoni, un proiect ce aduce în şcoli ateliere de CNV.
Pentru mine Comunicarea Nonviolentă a devenit un stil de viaţă pe care vreau să îl transmit mai departe, scopul meu fiind de a contribui la crearea unei comunităţi care să cunoască şi să practice CNV.
 
Raluca Sadula
Am descoperit în propria căutare interioară bogăția şi puterea pe care ne-o aduc conectarea cu noi înşine şi conectarea cu ceilalți. Din dorința de a înțelege cum ne poate fi mai bine împreună şi a ne păstra esența umană, am început studiile în psihologie, Analiză Tranzacțională şi Comunicare Nonviolentă. Odată cu maternitatea, nevoia de a contribui activ la o lume mai bună a devenit şi mai puternică. Cred cu tărie că exersarea Comunicării Nonviolente poate schimba lumea şi crea punți între noi chiar şi acolo unde pare aproape imposibil.
 

 

Cost de participare: 30 RON/persoană, contribuind astfel la sustenabilitatea muncii noastre, a materialelor utilizate, a sălii.

 
Cum participi? Pentru înscrieri vă invităm să folosiţi acest formular: https://form.jotformeu.com/92893057821364 
 
Te așteptăm cu drag și voie bună!