Grup de practică Online în limba română

Cui se adresează: Tuturor celor care doresc să își îmbunătățească abilitățile de comunicare nonviolentă în limba română și celor care își doresc să intre în contact cu alte persoane interesate de această filosofie de viață. Sesiunile au ca temă principală exersarea ascultării empatice și sunt susținute de Octavian Istrate, trainer certificat CNVC. (Pentru cei care își doresc un grup de practică cu un element de învățare sporit, Ian Peatey susține unul în limba engleză, în fiecare ultimă zi de miercuri din lună.)

Participanții ar trebui să fie familiari cu elementele de bază ale comunicării nonviolente: cei patru pași, conexiunea cu sine, exprimarea autentică și ascultarea cu empatie. Pentru asta, probabil vei fi participat la cel puțin 2 zile de training.

Format: Fiecare sesiune va începe cu un exercițiu de ascultare empatică, ce va da tuturor șansa de a practica empatia, de a se exprima autentic și de a fi auzit, iar în partea a doua vom lucra pe un subiect ce poate fi ales dinainte sau poate apărea în momentul respectiv în grup.

Când: La începutul fiecărei luni, într-o zi din timpul săptămânii, de la 19:00 la 21:00. Datele următoare sunt:

  • marți, 2 aprilie 2019
  • luni, 6 mai 2019
  • luni, 3 iunie 2019

 

Detalii tehnice: Pentru a ne conecta vom folosi un program numit Zoom, care este un fel de Skype mai eficient și creat special pentru întâlniri cu mai mulți participanți. Sugestia noastră este, dacă aveți posibilitatea, să utilizați un laptop, deoarece veți vedea mai bine toți ceilalți participanți și conexiunea va fi mai puternică. Dacă nu, programul funcționeză fără probleme și de pe tabletă sau telefon.

Cost: La finalul fiecărei sesiuni, te rugăm să alegi o sumă între 50 și 100 ron, în funcție de trei variabile:

  • care este situația ta financiară din acel moment
  • cât de mult te-a ajutat sesiunea respectivă
  • cât de mult dorești să contribui la sustenabilitatea muncii noastre pe viitor

 

Dacă dorești să participi, completează formularul de mai jos. Odată ce ești înscris pe listă, vei primi un e-mail de reamintire de la Octavian, cu 4-5 zile înainte de fiecare sesiune. Nu e neapărat necesar să participi la toate sesiunile.