Ingredientele comunicării nonviolente

🔊Proiectul Erasmus+ derulat de ACNV se oprește și în Ploiești, după ce, în prealabil, a poposit la Cluj și București. Pe 14 aprilie, între orele 11-15, Luiza Ștefan și Oana Răgălie vor prezenta ingredientele care ne pot conduce către o comunicare de calitate cu noi înșine și cu ceilalți.

👫👨‍👩‍👧‍👦 Am putea crede că acest tip de comunicare ar trebui să fie descoperit și aplicat doar de cei care se ceartă tot timpul ori chiar ajung la agresiune fizică. În realitate, Comunicarea Nonviolentă (CNV) este pentru noi toți, fiindcă toți avem propriile lupte înăuntrul sau în afara noastră, manifestate sub forma conflictelor cu sine sau cu ceilalți.
Cunoașterea CNV ne oferă ocazia de a îmbunătăți modul în care ne raportăm la noi, la familie, la prieteni, la colegii de muncă sau la oameni în general, pe scurt aduce în viața noastră mai multă autenticitate, înțelegere, armonie și sprijin.

📚În această sesiune introductivă, Oana și Luiza vor vorbi despre principiile CNV și vor propune exerciții practice care să ajute la înțelegerea:
1. Intenției în CNV: aceea de conectare cu noi și cu ceilalți pentru a crea relații de calitate.
2. Celor patru componente specifice CNV: Observarea situației, Sentimentele, Nevoile și Cerința.
3. Celor două direcții în care folosim CNV: pentru o exprimare de sine onestă și pentru o ascultare de calitate a celuilalt, cu scopul de a reconstrui și menține o relație autentică, bazată pe înțelegerea nevoilor ambilor parteneri de comunicare.

🎁 Trainingul este susținut din fonduri europene prin programul Erasmus+ și este oferit GRATUIT!

Cine facilitează această sesiune:

Luiza Ștefan
De când am descoperit Comunicarea Nonviolentă, acum 10 ani, am integrat-o în munca mea de psiholog si psihoterapeut practician din București. Mi-a fost aproape de inimă pentru că m-a învățat despre compasiune, bunătate, acceptare, respect. În ultimul an, am ținut grupuri de introducere în Comunicarea Nonviolentă și am avut marea bucurie să văd că aceasta este o cale prin care oamenii cresc calitatea relațiilor personale și, implicit, a vieții lor.

Oana Răgălie
Sunt un om entuziasmat de Comunicarea Nonviolentă pe care o studiez de peste 2 ani prin ACNV sau prin cursuri internaționale. În ultimul an, am început să împărtășesc acest concept în București prin traininguri dedicate în special adulților interesați de a se dezvolta personal. Am experiență de peste 10 ani în domeniul financiar-bancar, în vânzări, dezvoltare de business și strategie, domeniu pe care l-am părăsit pentru a mă putea dedica lucrurilor care îmi aduc bucurie și prin care pot contribui în comunitatea și mediul în care trăiesc.

💻 Înscrierile se fac la adresa de email: oana@nonviolenta.org
☎️ Pentru alte detalii și informatii, îți stau la dispoziție:
Oana Răgălie tel 0723 783 073
Luiza Ștefan tel 0745 041 021
Locația va fi comunicată ulterior celor înscriși.

Credit foto: www.pixabay.com