Introducere în Comunicarea Nonviolentă – Constanța

25 mai 2019, orele 10.00-15.00

Ființele umane sunt creaturi sociale. Purtăm în noi, dorința și pasiunea de a ne conecta profund unul cu celălalt, de a iubi și de a fi iubiți, de a înțelege și de a fi înțeleși. Aceste nevoi sunt universale, iar atunci când rezultă dintr-un spațiu în care ne simțim împliniți, relațiile noastre pot să înflorească.

Se întâmplă adesea să experimentăm conflicte în relațiile noastre. Iar acestea ne aduc sentimente de tristețe, supărare, frustrare, frică, furie, vină, rușine și ne pot face să ne pierdem dorința de a ne conecta în moduri iubitoare, ducând la relații deteriorate și chiar rupte.

Multe obstacole în calea manifestării relațiilor împlinitoare pot fi depășite prin îmbunătățirea comunicării dintre noi, fie că ne raportăm la propria persoană, la familie, la colegii de muncă, la prieteni, etc. Deschiderea și diversificarea canalelor de comunicare ne ajută să construim încredere și să reducem stresul.

Caravana inițiată de Asociația pentru Comunicarea Nonviolentă cu sprijinul Programului European  Erasmus + poposește la Constanța în data de 25 mai 2019.

Așadar vă invităm la o Introducere în Comunicarea Nonviolentă, prin care ne propunem să vă oferim o bază teoretică si practică a celor 4 principii specifice ale CNV: despre cum ajungem să observăm fără să emitem judecăți de valoare, cum ne recunoaștem sentimentele, cum ne identificăm nevoile si cum exprimăm onest ceea ce ne dorim.  Vom explora beneficiile Empatiei – ascultarea de calitate a celuilalt și cum putem menține o relație autentică bazată înțelegerea nevoilor ambilor parteneri de comunicare.

Traineri: Mira Loghin & Oana Răgălie

Locul de desfășurare al evenimentului: Tomis HUB Biblioteca Colorata Constanta, Tomis MALL etajul 3.

Interval orar: 10.00-15.00

Costuri:
Participarea Curs de Introducere în Comunicarea Nonviolentă este gratuită, în limita celor 30 de locuri disponibile pe toată durata evenimentului. Acest lucru este posibil datorită finanțării obținute prin Fondurilor Europene ale programul Erasmus+, dar și voluntariatului oferit de echipa de traineri și de Asociația pentru Comunicare Nonviolentă.

Food & Drinks:
În ambele zile ale evenimentului va oferim cu drag din partea casei ceai, apă, fructe, cookies și cafea. Masa de prânz nu este inclusă, însă ne bucurăm să va indrumăm la căteva locuri din apropiere.

Înscriere și participare:
Persoană de contact
Oana Răgalie
email oana@nonviolenta.org

După completarea celor 30 de locuri disponibile, vom deschide o listă de așteptare pentru toate persoanele care ne solicită înscrierea după acest moment. Participanții aflați în lista de așteptare vor fi informați în ordinea înscrierii pe listă, de locurile rămase libere. Pentru confirmări vom prefera comunicarea în scris, respectiv email.