Ziua Comunicării Nonviolente – București – Facilitatori

Iată câteva cuvinte despre echipa de organizare și de facilitare a Zilei Comunicării Nonviolente. Prezentarea este în ordine alfabetică:

Andreea Jacotă

Am întâlnit prima oara Comunicarea Nonviolentă în vara lui 2013, iar de atunci tot descopăr provocările și cadourile care sosesc în viața mea prin acest limbaj. Până în aprilie 2018 am ‘folosit’ NVC în cotidian, ajutându-mă să construiesc în jurul meu relații interpersonale mai armonioase și fără stare de tensiune sau incertitudine. Consider că, în primul rând pe mine mă ajut cel mai mult, descoperind empatia și conectarea cu mine însămi.

De aproape 2 ani, împărtășesc cu entuziasm Comunicarea Nonviolentă în școli și în licee din Constanța. Mă simt vie și creativă în acest mediu, și observând impactul CNV în viața tinerilor adolescenți, mă inspiră, în primul rând, să fiu eu omul pe care vreau să-l întâlnesc!”

Lăcrămioara Ocunschi

În 2016, în cadrul Academiei de Leadership de la Cercetasii României, am descoperit întâmplător Comunicarea Nonviolentă. Pentru mine a fost ca şi cum m-am regăsit pe mine, aducându-mi un sentiment de “acasă”. Conectarea cu mine m-a ajutat să mă înţeleg şi mai ales să îmi îmbunătăţesc cea mai importantă relaţie: cea cu copilul meu. De atunci o studiez cu emoţie, curiozitate, bucurie şi entuziasm, participând la cursuri, citind articole şi cărţi, ascultând materiale, reflectând şi străduindu-mă zi de zi să o pun în practică în familia mea sau cu colegii şi partenerii mei.

Am o experienţă de 20 ani în management, marketing şi comunicare în companii nationale şi internationale, iar în ultimii ani, mi-am folosit abilităţile pentru a mă implica mai mult în îmbunătățirea vieții copiilor, tinerilor şi adulţilor, în susţinerea educaţiei acestora, precum şi în apărararea și promovarea drepturilor umane, fiind trainer şi membru activ în diferite ONG-uri din România.

În 2018, am început să facilitez ateliere de CNV pentru copiii cercetaşi, dar şi pentru adulţi. Am organizat în Bucureşti un grup de studiu pentru Comunicarea Nonviolentă, iar acum îl continui într-o formulă îmbunătăţită.
Experienţa din facilitarea a zeci de activităţi de educaţie nonformală pentru copii la cercetaşi şi nu numai, m-a inspirat şi mi-a dat încredere să lansez, în 2019, proiectul Şcoala de Dresat Dragoni, un proiect ce aduce în şcoli ateliere de CNV.

Pentru mine Comunicarea Nonviolentă a devenit un stil de viaţă pe care vreau să îl transmit mai departe, scopul meu fiind de a contribui la crearea unei comunităţi care să cunoască şi să practice CNV.

Luiza Ștefan

De când am descoperit Comunicarea Nonviolentă, acum 10 ani, am integrat-o în munca mea de psiholog si psihoterapeut practician din București. Mi-a fost aproape de inimă pentru că m-a învățat despre compasiune, bunătate, acceptare, respect. În ultimul an, am ținut grupuri de introducere în Comunicarea Nonviolentă și am avut marea bucurie să văd că aceasta este o cale prin care oamenii cresc calitatea relațiilor personale și, implicit, a vieții lor.

 

Maria Stoica

Am descoperit Comunicarea Nonviolentă acum doi ani, căutând mijloace concrete prin care să gestionez mai eficient interacțiunile cu oameni care au (aparent) valori diferite de ale mele. Constat de multe ori, cu tristețe și neputință, că diversitatea de opinii pe diverse subiecte (de la eternele politică, religie și sport până la parentaj, cum și ce mâncam, ce muzică ascultăm, șamd.), creează deconectare în relații. Și că nu avem cunoștințe și instrumente care să ne ajute. Așa a apărut Comunicarea Nonviolentă și, cu ea, un nou mod de raportare la conflict, unul care re(creează) conectare și punți de legătură care păreau imposibil de imaginat înainte. Am devenit pasionată de această nouă viziune asupra conflictelor, care îmi dă speranță că există modalități prin care putem sa le transformăm în surse de creștere și apropiere în loc de izolare, ură și dezbinare.

Oana Răgălie

Sunt un om entuziasmat de Comunicarea Nonviolentă pe care o studiez de peste 2 ani prin Asociația de Comunicare Nonviolentă din România sau prin cursuri internaționale. În ultimul an, am început să împărtășesc acest concept în București prin traininguri dedicate în special adulților interesați de a se dezvolta personal. Am experiență de peste 10 ani în domeniul financiar-bancar, în vânzări, dezvoltare de business și strategie, domeniu pe care l-am părăsit pentru a mă putea dedica lucrurilor care îmi aduc bucurie și prin care pot contribui în comunitatea și mediul în care trăiesc.

Raluca Sadula

Am descoperit în propria căutare interioară bogăția şi puterea pe care ne-o aduc conectarea cu noi înşine şi conectarea cu ceilalți. Din dorința de a înțelege cum ne poate fi mai bine împreună şi a ne păstra esența umană, am început studiile în psihologie, Analiză Tranzacțională şi Comunicare Nonviolentă. Odată cu maternitatea, nevoia de a contribui activ la o lume mai bună a devenit şi mai puternică. Cred cu tărie că exersarea Comunicării Nonviolente poate schimba lumea şi crea punți între noi chiar şi acolo unde pare aproape imposibil.