Introduceri online în Comunicare Nonviolentă

Calitatea vieții noastre depinde, în mare măsură, de calitatea relațiilor noastre. Este un adevăr pe care fiecare dintre noi îl trăiește în viața de zi cu zi și pe care comunitatea științifică l-a demonstrat prin nenumărate studii. Dar cum arată o relație împlinită? De ce ne este atât de greu să vorbim despre anumite subiecte fără să generăm conflict? Cum să ne exprimăm dorințele și nevoile, astfel încât celălalt să nu ia spusele noastre drept o poruncă sau un reproș? Cum transformăm potențialele conflicte într-un dialog plin de compasiune?

În luna iunie 2020, Asociația pentru Comunicare Nonviolentă lansează o serie cursuri online de introducere în filozofia de relaționare și comunicare dezvoltată de doctorul în psihologie Marshall B. Rosenberg.

Inițial, Comunicarea Nonviolentă a fost concepută ca un instrument de rezolvare pașnică a conflictelor. De la apariția ei, în anii 1960, și până astăzi, și-a extins aria de acțiune și a fost adoptată de instituții de învățământ, companii, cupluri și familii, fiind recunoscută atât ca o cale de dezvoltare personală, cât și ca un mod de relaționare sănătoasă.

Fiecare Curs online de introducere în Comunicarea Nonviolentă va fi susținut de o echipă alcătuită dintr-un trainer certificat internațional (Ian Peatey sau Monica Reu) și un candidat în procesul de certificare al Center for Nonviolent Communication (Mira Loghin, Oana Ragalie, Luiza Stefan, Manuela Murariu sau Raluca Sadula), asigurând astfel calitatea informaţiei oferite.  Prin acest proiect, Asociația pentru Comunicare Nonviolentă își propune să ajungă la orice persoană care caută să exploreze o cale de relaţionare ce îi permite să fie autentică și, în același timp, să se raporteze la cei dragi  cu înţelegere, empatie și fără compromisuri.

Fiind o inițiativă online, beneficiile Comunicării Nonviolente vor putea ajunge rapid și comod la oricine, din orice colț al țării sau al lumii, participanții putând să rămână cu abilități pe care să le poată folosi imediat. 

Când ne poate fi utilă Comunicarea Nonviolentă?

  • Oricând ne simțim furioși, triști sau îngrijorați…
  • Când ne dorim să ne facem auziți și înțeleși de partenerul de viață, copil sau o persoană de la serviciu…
  • Când suntem într-un conflict interior și nu știm ce decizie să luăm…
  • Când suntem afectați de regrete, vinovăție sau rușine…
  • Când vrem să construim o relație bazată pe încredere și autenticitate.

Pe parcursul celor două ore pe care le vom petrece împreuna în spațiul online, vom afla:

  • Care sunt modurile de exprimare care blochează relațiile,
  • Care sunt pașii Comunicării Nonviolente și cum îi putem folosi pentru a oferi feedback constructiv,
  • Ce este ascultarea empatică și care este valoarea ei în relații,
  • Cum putem crea o cultură a aprecierii în relațiile noastre.

Detalii logistice

Fiecare curs va avea o durată de două ore și se va desfășura pe  platforma online Zoom. Noțiunile teoretice vor fi completate cu exerciții și exemple practice.

Pentru detalii și înscrieri, accesați pagina de curs.